Közlekedési változások szombat este futóverseny miatt

Budapest, 2021. július 22. – Július 24-én, szombat este rendezik a 27. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált, ezért a Városliget környékén számos közlekedési változásra kell készülni 17:45 és 23:00 között.

Közúti változások

17:45 és 22:45 között lezárják a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és az Izabella utca között,  17:45 és 23:00 között nem lehet behajtani a Városligetbe a Kós Károly sétányra és Zichy Mihály útra.

 

Közösségi közlekedési változások

A Dózsa György út lezárása idején, 17:45 és 22:45 között:

  • A 20E busz módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton jár, a Hősök terét nem érinti, viszont megáll az Ötvenhatosok terénél és a Kacsóh Pongrác útnál.
  • A 30-as, a 30A és a 230-as buszok az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút útvonalon járnak, nem érintik a Dembinszky utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere M megállókat, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M és 74-es trolibuszok megállóiban.
  • A 75-ös trolibuszok a Dózsa György út helyett a Hermina út – Állatkerti körút útvonalon járnak, a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M és 74-es trolibuszok megállóiban.
  • A 105-ös és 178-as buszok az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekednek, nem érintik a Hősök tere M és a Bajcsy-Zsilinszky út M közötti megállókat, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M trolibusz megállóiban.
  • Az M1-es metró szerelvényei a Mexikói út irányában a Hősök tere állomáson megállás nélkül áthaladnak.   

17:45 és 23:00 között, a Zichy Mihály út lezárása idején:

  • A 70-es trolibuszok módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer soron közlekednek, nem érintik a Dvořák sétány és az Olof Palme sétány megállókat.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Megosztás