A vasárnap esti holland–cseh Eb-meccs miatt torlódásra számíthatnak a Budapesten közlekedők

Budapest, 2021. június 25. – Vasárnap este 18 órától Hollandia–Csehország nyolcaddöntőt játszanak a Puskás Arénában a budapesti társrendezésű labdarúgó-Európa-bajnokságon. A BKK járatsűrítésekkel készül, egyúttal arra kéri a szurkolókat, közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti Szurkolói Zónát. A környéken 14 órától lezárásokra kell számítani, ezért azok is jó előre tervezzék meg az utazásukat, akik délután vagy este térnek vissza Budapestre autóval.

Szerda este játszották a harmadik Eb-csoportmérkőzést a Puskás Arénában. A BKK köszöni a fővárosban közlekedők megértését, amiért igyekeztek alkalmazkodni a portugál–francia meccs, valamint a szurkolói vonulás miatt megváltozott forgalmi helyzethez – és a folytatásban is kéri az érintettek türelmét.

A Puskás Aréna környezetében a vasárnapi holland–cseh mérkőzés miatt útlezárásokra kell számítani, amelyek hatással lehetnek a Pest keleti részén, különösen a Zuglón vagy a Hungária körúton áthaladók közlekedésére. Jelentős torlódásra számíthatnak azok is, akik vasárnap délután vagy este gépjárművel térnek vissza Budapestre – például a Balatonról. Ezért aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását, és induljon el időben, valamint fokozottan figyelje a tájékoztatókat.

A vasárnapi rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 14 órától körülbelül 22 óráig közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök – azaz a metró és a villamos – igénybevételét javasolja, valamint azt, hogy aki csak teheti, ne közelítse meg meccsnapon gépjárművel a környéket. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat.

• Mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló M2-es és M4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni, az aréna a Keleti pályaudvar (M2-es, M4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (M2-es metró, 1-es villamos) metróállomástól gyalog közelíthető meg.

 

• A BKK munkatársai folyamatosan figyelik, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges további járatsűrítést bevezetni.

 

A szervezők ezúttal is kérik, hogy aki tudja, még a meccs előtti napon, szombaton vegye át a koronavírus-fertőzés elleni védettséget igazoló karszalagját. A Puskás Aréna megközelítéséről, valamint a karszalagok átvételéről korábbi közleményünkben írtunk bővebben. Az UEFA EURO 2020 alkalmazásban további hasznos információk találhatók a stadion elérhetőségéről és a védettség igazolásáról is. A Puskás Arénába a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni legkorábban a mérkőzés előtt három órával. A szervezők arra is kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a stadionhoz.

 

A Puskás Aréna környezetében várhatóan 14 órától lezárják a közúti forgalom elől

• a teljes Verseny utcát,

• a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,

• a Stefánia utat a Hungária körút és az Ajtósi Dürer sor között,

• az Egressy utat a Hungária körút és a Stefánia út között,

• a teljes Istvánmezei utat, valamint

• az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között.

Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között, a tapasztalatok szerint ez szintén rendkívül lelassítja a körút közúti forgalmát. Az Asztalos Sándor út és az Albertirsai út környékén megállási korlátozások várhatók, amelyek ugyancsak hatással lehetnek a környék forgalmára.

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, az Ajtósi Dürer sort, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út.

 

Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet, vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg.

 

A forgalomkorlátozások miatt előreláthatóan 14 órától számottevő változásokra kell számítani

• a Thököly úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 110-es, 112-es, 133E autóbuszjáratok,

• a Dózsa György úton közlekedő 20E, 30-as, 30A, 230-as autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös és a 79M trolibuszok,

• továbbá a Puskás Ferenc Stadion M végállomásról induló 95-ös, 130-as és 195-ös autóbuszok, valamint a 75-ös és a 77-es trolibuszok esetében.

Abban az esetben, ha a korlátozások lehetővé teszik a Thököly úti folyamatos közlekedést – várhatóan a mérkőzés után –, az ott közlekedő gyorsjáratok ideiglenesen megállnak majd a Reiner Frigyes park, valamint a Stefánia út / Thököly út megállókban is.

 

Kérjük, hogy mindig figyeljék a tájékoztatókat, a részletekről és a forgalmi változásokról a BKK folyamatosan hírt ad.

 

Akinek lehetősége van rá, vasárnap – ha nem meccsre vagy a Szurkolói Zóna helyszínére megy – az utazása során kerülje el a Puskás Aréna és a Hősök tere környékét, illetve a környező útvonalakat, ideértve a Hungária körutat is. Aki a mérkőzés előtt, illetve után Újpestre vagy Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie, az M3-as metró, a 14-es és a 69-es villamos segíthet közelebb kerülni az úti célhoz.

A jegy- és bérletvásárlást a BKK vasárnap hosszabb nyitvatartási idővel, 22 óráig biztosítja a Keleti pályaudvari ügyfélközpontban, valamint a Puskás Ferenc Stadion metróállomáson lévő pénztárnál. Emellett a Keleti pályaudvarnál tizenkettő, a Puskás Ferenc Stadionnál pedig öt rendszeresen fertőtlenített BKK-automata üzemel. A metróbejáratok legforgalmasabb helyein lévő automatáknál a meccsnapokon munkatársaink segítenek a vásárlásban vagy a tájékozódásban. A jegy- és bérletvásárlást a BKK a Szurkolói Zóna bejárata közelében is biztosítja: az Olof Palme sétányon BKK mobil értékesítési pont üzemel a meccsnapokon 15 és 23 óra közötti nyitvatartással. A legközelebb eső értékesítési pontot a Pontkereső oldalon érdemes megkeresni. Számos népszerű bérlet- és napijegytípus a Közlekedési mobiljegy alkalmazás segítségével is megvásárolható, a mobiljegyekről bővebben a BKK weboldalán tájékozódhatnak.

Megosztás