A 923-as éjszakai járat május 21-étől a Soroksári úton közlekedik

Budapest, 2021. május 21.A 923-as éjszakai járat május 21-én, péntek éjszakától mindkét irányban a Soroksári úton jár, így a Mester utca éjszakai zajterhelése mérséklődik. A járat továbbra is a Nagykörúton keresztül közlekedik.

 

Lezárult a 923-as éjszakai járat útvonalának módosításáról szóló társadalmi egyeztetés. A ferencvárosi lakóövezetben felmerült igények, illetve a belvárosi kapcsolatok fejlesztése érdekében meghirdetett javaslatra a társadalmi egyeztetés véleményezési időszakában mintegy 100 észrevétel érkezett a BKK-hoz. Az észrevételt beküldők többsége egyetértett azzal, hogy a Mester utca helyett a Soroksári úton járjanak a buszok.

Az észrevételezők többsége nem támogatta, hogy a járat Nagykörút helyett a Kiskörúton közlekedjen. A belvárosi elérést támogatók közül többen kérték, hogy a BKK a jövőben a Bajcsy-Zsilinszky út éjszakai közlekedése mellett fejlessze a Kiskörút–Andrássy út–Oktogon útirányt is.

A bevezetendő közlekedési rend

A társadalmi egyeztetés eredményeként a BKK a következők szerint fejleszti a szolgáltatást: 2021. május 21-én, péntek éjszakától a 923-as busz mindkét irányban a Soroksári úton jár, így a Mester utca éjszakai zajterhelése mérséklődik. A járat továbbra is a Nagykörúton keresztül fog közlekedni. Békásmegyer felé a Vágóhíd utca, a Haller utca / Mester utca és a Bokréta utca megállók helyett a Haller utca / Soroksári út csomópontban és a Boráros téren lehet felszállni a 923-as buszra.

Megosztás