Így jár az M3-as metró az áprilisi hétvégéken

Budapest, 2021. április 1. A vonalon zajló felújítási munkák miatt az áprilisi hétvégéken az M3-as metró továbbra is csak az északi szakaszon jár, a vonal belvárosi és déli részén metrópótló autóbusszal lehet utazni. Ez alól kivétel a húsvéti hosszú hétvége, amikor a munkanapi rend szerint jár a metró.

Az M3-as metró felújítási munkálatai miatt az áprilisi hétvégéken az alábbi rend szerint lehet utazni a vonalon:

  • a húsvéti hosszú hétvégén, április 2. és 5. között, péntektől hétfőig a munkanapokon érvényes rend szerint közlekedik a metró. Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között, valamint a Lehel tér és Újpest-központ között metróval, a Nagyvárad tér és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.
  • a második áprilisi hétvégén, 10-én és 11-én, szombaton és vasárnap csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között közlekednek a metrószerelvények, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.
  • április 17-én és 18-án, valamint 24-én és 25-én a metró egész nap Újpest-központ és a Lehel tér között közlekedik. A Lehel tér és Kőbánya-Kispest között a márciusi hétvégéken megszokott módon, az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni.

Budapesti Közlekedési Központ

Megosztás