Április 12-től gyakrabban járnak a BKK járatai az esti órákban

Budapest, 2021. április 12. – A Budapesti Közlekedési Központ továbbra is igazodik a járványügyi intézkedésekhez: jelenleg tanszüneti menetrend van érvényben, mivel azonban a kijárási tilalom kezdete 22 órára tolódott, április 12-től, hétfőtől gyakrabban indulnak a járatok este 8 óra után is.

A Budapesti Közlekedési Központ szakemberei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a várható utasforgalomnak megfelelő menetrendeket alkalmazzák a budapesti közösségi közlekedésben – különös tekintettel a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra. A korábbi, este 8 órától hajnali 5 óráig tartó kijárási tilalomhoz, valamint a rendkívül alacsony utasforgalomhoz igazodva bizonyos járatok este 8 óra után húszpercenként indultak. Az április 6-án megjelent 144/2021-es kormányrendelet értelmében április 7-én, szerdán az üzletek újra kinyithattak, a kijárási tilalom pedig este 8 óráról este 10 órára tolódott.

Ehhez kapcsolódva április 12-től a BKK járatai is gyakoribb követéssel közlekednek az esti órákban. A jelenlegi tanszüneti menetrendet előreláthatóan április 19-én – az iskolák és az óvodák nyitásával összhangban – tanítási időszakban érvényes menetrend váltja fel, a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki járatsűrítéseket is.

A járatok április 12-től érvényes menetrendje megismerhető a BKK honlapján, a bkk.hu/menetrendek oldalon. Utazástervezéshez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely április 12-e után is mindig az optimális útvonalat tervezi meg az úti cél eléréséhez.

Megosztás