Jobban megéri: van élet a vonaljegyen túl is

Budapest, 2021. március 2. – Az otthoni munkavégzés és a digitális oktatás bevezetésével jelentősen átalakultak az utazási szokások. Az alkalomszerű utazásokhoz is kiváló alternatíva lehet a közösségi közlekedés használata, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ehhez ajánl néhány jegyfajtát.

Számtalan élethelyzet adódik, amikor érdemes átgondolni, hogyan érjük el a nekünk legkedvezőbb módon az úti célt. A közösségi közlekedés a koronavírus-járvány ellenére egyetlen napra sem áll le, az utasok biztonsággal használhatják a járatokat.

A gazdaságos 10-es gyűjtőjegy mellett a korábban elsősorban a turisták körében népszerű 24 órás jegyet is egyre többen veszik igénybe, hiszen van, amikor több úti célt kell elérni a városban, vagy többször szükséges átszállni. Ilyen esetekben ez a legkényelmesebb és legköltséghatékonyabb jegytípus. Ha valaki egy nap több mint négy vonaljegyet használ, jobban megéri a 24 órás jegy 1650 forintért, hiszen ezzel a jeggyel egy teljes napig szabadon lehet utazni.

A nagyrészt otthonról dolgozóknak nyújt ugyanakkor kiváló megoldást az 5/30 BKK napijegy, amely öt darab, egyenként 24 órára érvényes szelvényt tartalmaz 4550 forintért. Ha valaki tudja, hogy egy hónapban öt alkalomnál többször nem használná a közösségi közlekedést, ezzel a jegyfajtával 30 napon belül megválaszthatja az öt teljes napot, amikor utazni szeretne.

A 350 forintos vonaljegyen túl tehát számos olyan jegytípus van még, amely az ügyfelek egyedi utazási igényeihez igazodik. Az alkalmi utazásra szóló vonaljegyek és napijegyek, valamint az utazási feltételek a https://bkk.hu/jegyek-es-berletek/ internetes oldalon érhetők el.

Érdemes a jegyet elővételben megvásárolni, hiszen a koronavírus-járvány miatt a járművezetőknél jelenleg erre nincs lehetőség. A BKK értékesítési pontjairól, valamint az automatákról a https://www.bkk.hu/pontkereso/ oldalon tájékozódhatnak. A 24 órás jegy a mobiljegy-alkalmazáson keresztül is megvásárolható, erről mindent megtudhatnak a https://bkk.hu/mobiljegy/ oldalon.

Kérjük, hogy az utazás megkezdésekor mindig érvényesítsék a vonaljegyüket.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Megosztás