Siket és nagyothalló személyek közösségi közlekedése

Jeltolmács

A hallássérültek videós jelnyelvi tolmácsszolgáltatást is igénybe vehetnek a BKK Ügyfélközpontjában, a Ferenciek terén. A Hallatlan Alapítvánnyal közös fejlesztés eredményeképpen ebben az ügyfélközpontban egy tablet áll rendelkezésre a jelnyelvi tolmács felhívásához, aki a jelbeszéddel kommunikáló ügyfél felé online jelnyelven, a BKK munkatársának pedig szóban fordít.

Részletekért kattintson ide.

Utazási kedvezmények

A hallássérültek a BKK járatain, a környéki autóbuszokon és a HÉV-eken díjmentesen vagy kedvezményes árú jeggyel utazhatnak. A jogosultságot minden esetben hivatalos okmánnyal kell igazolni.
Az utazási jogosultság a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének érvényes arcképes igazolványával igazolható.

Helyi közlekedés

  • A siketek és nagyothallók Budapest, Diósd, Budakeszi, Budaörs, Gyál, Nagykovácsi, Remeteszőlős, Solymár, Szigetszentmiklós, Törökbálint, Pécel és Pilisborosjenő határain belül díjmentesen utazhatnak.
  • Szintén díjmentesen utazhat a hallássérült személy egy kísérője (csak akkor, amikor a kísérő szerepét tölti be).

Helyközi közlekedés

  • A hallássérültek a környéki autóbuszjáratok Budapest határán kívüli szakaszain díjmentesen utazhatnak.
  • A siket és nagyothalló személy és egy fő kísérője – kizárólag a kíséret időtartama alatt – a HÉV-en 90%-os jeggyel utazhat.
  • A siket és nagyothalló személy a HÉV fővároson kívüli szakaszára 90%-os HÉV-bérletet vásárolhat.

Közlekedési információk

  • A siketek és nagyothallók számára is nagy segítség a megállókban és a járműveken elhelyezett FUTÁR kijelző.
  • Az okostelefonra letölthető FUTÁR applikáció felolvasóprogramja szintén hatékonyan segíti a hallássérült emberek közlekedését. Az applikáció Android, iOS és Windows Phone operációs rendszeren is elérhető, az alkalmazásboltokból letölthető. Közvetlen linkek itt találhatók: