Akadálymentes autóbuszos közlekedés

Napjainkban a fővárosi autóbuszok több mint 80%-a korszerű alacsonypadlós. Ennek köszönhető, hogy hétvégenként napközben kizárólag akadálymentes autóbuszok közlekednek Budapesten. Hétköznapokon a 100-as, a 121-es, a 225-ös és a 251-es járat kivételével már az összes vonalon közlekednek alacsonypadlós buszok.

A 966 és a 968-as járat kivételével éjszaka is akadálymentesen lehet közlekedni a fővárosban.

Az akadálymentes járművek indulási időpontjait a BKK honlapján található menetrendi hirdetményeken aláhúzás jelöli (kivéve, ha az adott vonalon kizárólag akadálymentes autóbuszokkal lehet utazni).

Az alábbi telebuszokon lehet kerekesszéket szállítani:
157,219,297,298

A kerekesszékkel és a babakocsival közlekedők az alacsonypadlós autóbuszokra a piktogrammal megjelölt ajtónál szállhatnak fel, ahol a kerekesszék rögzítése is lehetséges. Ők akkor is igénybe vehetik ezt az ajtót, ha az adott járaton egyébként az elsőajtós felszállási rend érvényes.

A tervek szerint 2018-ban már kizárólag korszerű alacsonypadlós járművek közlekednek Budapesten.

Piktogramok

Az akadálymentes járatokat piktogramokkal is jelöljük.

A vonalon csak akadálymentes járművek közlekednek.
Kerekesszékkel igénybe vehető lift (metróállomáson).
Részben akadálymentes járat.
Akadálymentes jármű, vagy elsőbbségi (azaz nehezen mozgó utasok számára fenntartott) ülés.

Utazástervezés

Már nem csupán a menetrendből tájékozódhat arról, mikor közlekednek alacsonypadlós járatok. A futar.bkk.hu címen elérhető, és okostelefonra is letölthető utazástervező szolgáltatásunk a járművek pontos helyét és az aktuális közlekedési viszonyokat is figyelembe véve tervezi meg a leggyorsabb – és szükség szerint akadálymentes – útvonalat. Mozgáskorlátozott ügyfeleink az egyes járművekre kattintva azt is megtudhatják, hogy az alacsonypadlós-e.

Visszajelzés

A megálló nem akadálymentes, emiatt nem tud felszállni a járműre? A buszon nem működik a lenyitható rámpa, és kerekesszékkel nem lehet felszállni? Bármilyen panasza, észrevétele, jobbító javaslata van?

Kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!

Kapcsolódó hírek: