A Róbert Károly körút felújítása

A Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró között

2016. szeptember 17-én elkezdődött a XIII. kerület, Róbert Károly körút felújítása az Árpád híd és a Vágány utcai felüljáró között. Ezzel egy időben kerékpárút is épül, illetve megújulnak az Árpád híd pesti felhajtója alatt a Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidak is. A munkálatok várhatóan 2017 nyaráig tartanak.

Az érintett szakaszon új aszfaltréteget fektetnek le, illetve ahol szükséges, kicserélik a teljes pályaszerkezetet, ez idő alatt a szegélyek és a kapubeállók is átépülnek. A Róbert Károly körút–Lehel utca csomópontban megújul a villamosvágány is.
Az útpályától zöldsávval elválasztott, kétirányú kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán, az Angyalföldi utca és a Vágány utca között.
A járdákat felújítják az Árpád híd és a Váci út közötti szakasz mindkét oldalán, a Váci út és a Vágány utca déli részén, valamint ahol szükséges, ennek a szakasznak az északi oldalán is. A gyalogos-átkelőhelyeket akadálymentesítik: a járdaszegélyek alacsonyabbak lesznek, hogy a kerekesszékesek, a babakocsival közlekedők áthaladását könnyebbé tegyék.
A járdaburkolatba figyelmeztető, úgynevezett taktilis köveket helyeznek a vakok és gyengénlátók biztonságosabb közlekedésének érdekében.
A buszöblök pályaszerkezetét bazaltbeton burkolatúra cserélik, a buszmegállók aszfaltburkolatát megerősítik.
Megújul a közvilágítás, és kamerarendszert építenek ki. A felújításhoz közműépítés is kapcsolódik: több mint 900 méter hosszban új vízvezeték épül.

Az útfelújítás két nagyobb ütemben valósul meg:

  • Árpád híd–Váci út közötti rész
  • Váci út–Vágány utca felüljáró között, ahol új vízvezetéket és kerékpárutat is építenek

Megújul a hidak szerkezete, útburkolata, szigetelése, valamint víztelenítési rendszert alakítanak ki. A hidakra új korlát kerül, felújítják a lépcsőket, a lépcsőkorlátokat és a kettős közúti vezetőkorlátot is építenek. A hidak alatt felújítják a közvilágítást is.

Galéria


Kapcsolódó anyagok

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.