- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Klímabarát közlekedés mindenkiért! – Szeptember 16-tól ismét Mobilitási Hét Budapesten

Budapest, 2020. szeptember 15. – Budapest már 21. alkalommal, ám ezúttal rendhagyó módon csatlakozik 2020. szeptember 16 és 22. között az Európai Mobilitási Héthez. A Budapesti Közlekedési Központ számos online programmal készül a zöld eseményre, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők pedig még utoljára birtokba vehetik hétvégén a Pesti alsó rakpartot.

Klímabarát közlekedés mindenkiért! – ezzel a mottóval indul útjára idén hazánk legnagyobb zöld eseménye, az Európai Mobilitási Hét. A környezetbarát és fenntartható városi közlekedésről szóló programsorozathoz – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is csatlakozik Budapest Főváros Önkormányzata a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szervezésében megvalósuló eseményekkel.

A program egyben záróakkordja a tavasz óta tartó rakparti hétvégéknek, ugyanis a szeptember 19-20-i hétvégén ismét, de az évben utoljára a gyalog, illetve a kerékpárral közlekedők használhatják a Pesti alsó rakpartot. Erre az útszakaszra autóval nem lehet majd behajtani.

Online is a fenntartható közlekedésért

Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg. Tekintettel a koronavírus-járványra a BKK az idei Mobilitási Hétre kizárólag személyes érintkezést mellőző, online programokkal készül:

A színes programok részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/mobilitasihet oldalon.