- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Pótlóbusz jár a H6-os HÉV helyett Dunaharaszti külső és Tököl között a július 11-12-ei hétvégén

A MÁV-HÉV Zrt. karbantartási munkái miatt a H6-os HÉV július 11-én, szombaton és 12-én, vasárnap két szakaszon, a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, valamint Ráckeve és Tököl között, a megszokottól eltérő menetrend szerint közlekedik. Dunaharaszti külső és Tököl között H6-os jelzéssel HÉV-pótló buszt közlekedtetnek, amely Szigetszentmiklós központját nem érinti; a településről a H6A jelzésű pótlóbusszal, átszállással lehet Tököl, illetve Ráckeve felé utazni.

A H6-os pótlóbusz Dunaharaszti külső és Tököl között közlekedik.

Aki Szigetszentmiklósról utazik Tököl, illetve Ráckeve felé, annak a Szigetszentmiklós és Dunaharaszti külső között közlekedő H6A jelzésű pótlóbusszal szükséges utaznia, amelyről a Szigetszentmiklós-Gyártelep megállóban lehet átszállni a H6-os jelzésű buszra.

A Szigetszentmiklós, József Attila-telep és a Szigetszentmiklós alsó környezetéből Budapest felé utazóknak érdemes megfontolni a pótlóbusz helyett a 38-as vagy a 238-as busz, vagy a Volánbusz 673-as, 674-es, illetve 676-os járatának igénybevételét, amellyel átszállás nélkül juthatnak el a fővárosba.

A pótlóbuszokon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek. A Dunaharaszti felső vagy Dunaharaszti külső és Szigetszentmiklós, József Attila-telep vagy Szigetszentmiklós alsó között érvényes HÉV bérletek a pótlójáratok teljes hosszán érvényesek. A változás ideje alatt a Volánbusz elfogadja a Budapest-bérlettel együtt felmutatott, Millenniumtelep kezdő- vagy végponttal megváltott HÉV bérleteket, a 38-as és a 238-as busz teljes vonalán, továbbá a 673-as, a 674-es és a 676-os buszon Szigethalom, autóbusz-állomás és Budapest, Vermes Miklós utca között.

Budapest, 2020. július 10.

Budapesti Közlekedési Központ