- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Világháborús bomba hatástalanítása a Tabánnál: közlekedési változások március 13-án

Útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra kell számítani az I. kerületben a Tabán környékén március 13-án, pénteken napközben, mert világháborús bomba hatástalanítását végzik. Reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd lezárják a forgalom elől a Döbrentei teret, valamint az Attila út és a Krisztina körút egy-egy szakaszát a Tabán környékén. A lezárt területet a közösségi közlekedési járatok is elkerülik.

Budavár önkormányzatának tájékoztatása alapján március 13-án, pénteken reggel 8 órától kezdődően kiürítik, majd teljesen lezárják mindennemű – azaz a közúti, a közösségi közlekedési, a gyalogos, a kerékpáros stb. – forgalom elől az

Ezt a területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak a kiürítés idejére el kell hagynia, és csak a bomba hatástalanításának sikeres befejezése után térhetnek vissza.

A terület kiürítése idején, 8 órától a Döbrentei téren leszállni már nem, csak felszállni lehet az ott közlekedő 56-os, 56A villamosra, valamint az 5-ös és a 178-as buszra.

A terület kiürítése után, a bomba hatástalanítása idején, várhatóan 10 órától a közösségi közlekedési járatok a lezárt területet elkerülik:

A bombahatástalanítással és a lezárásokkal kapcsolatban további információk olvashatók a Budavári Önkormányzat honlapján: http://www.budavar.hu/hirek?.

Budapest, 2020. március 12.

Budapesti Közlekedési Központ