- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Ne feledje: hétfőtől nem áll meg a metró az Arany János utcánál és a Ferenciek terén

Március 9-től megállás nélkül halad át az M3-as metró az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson. A BKK emlékeztetőül újra felhívja a figyelmet: a metrófelújítás miatt lezárt két állomás környéke továbbra is elérhető marad a sűrű követésű belvárosi felszíni járatokkal, a megszokottnál gyakrabban induló 2-es villamossal, a kiskörúti járatokkal, a Rákóczi úti autóbuszokkal vagy a Deák Ferenc térig közlekedő 72-es és 73-as trolival. A Ferenciek tere megálló lezárásával a Buda felől érkezőknek, illetve a Buda felé továbbutazóknak a BKK elsősorban a megszokottnál sűrűbben induló M4-es és az M2-es metrót ajánlja. Hétköznap a metró továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik – az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül áthaladva –, a hétvégi, Kőbánya-Kispest és Lehel tér közötti metrópótlás pedig változatlan marad.

Korábbi közleményünkben részletesen beszámoltunk arról: nem áll meg az M3-as metró március 9-től a Ferenciek tere és az Arany János utca állomáson, mert elkezdődik a vonal belvárosi szakaszának rekonstrukciója.

A metróközlekedés változása miatt érdemes előzetesen felkészülni, és ha szükséges, március 9-től új utazási irányokat igénybe venni. Ehhez nyújt segítséget a BKK FUTÁR utazástervező alkalmazás, amellyel akár előre is megtervezheti útját, miközben az applikáció valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel akár utazás közben is.

A lezárt metróállomások környékére utazók a metrón kezelt jegyekkel igénybe vehetik a Kálvin tér és a Nyugati pályaudvar között közlekedő felszíni járatokat, továbbá az Astoria és a Ferenciek tere közötti autóbuszokat.

Részletesebb utazási információkat, útvonaljavaslatokat korábbi közleményünkben talál. A metrófelújítással kapcsolatban ajánljuk tematikus microsite-jainkat:

Budapest, 2020. március 6.

Budapesti Közlekedési Központ