- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Átmenetileg bezárnak a BKK ügyfélközpontjai

Ügyfeleink és munkatársaink egészségének megóvása, a koronavírus terjedésének megelőzése, megfékezése érdekében március 19-től, csütörtöktől a járványveszély elmúltáig bezárnak a BKK ügyfélközpontjai, amelyek forgalma az elmúlt napokban minimálisra csökkent. A 14 fővárosi értékesítési pont kiesésével jegyek, bérletek továbbra is megvásárolhatók mintegy 370 automatából, kilenc továbbra is nyitva tartó pénztárban; vonaljegyet, gyűjtőjegyet pedig számos viszonteladónál is lehet venni – az értékesítési pontok megtalálhatók a BKK térképes pontkereső felületén. A járványveszély idején különösen biztonságos a Közlekedési mobiljegy alkalmazás, amellyel akár saját otthonunkban is választhatunk számos jegy- és bérletfajtából.

A járványhelyzet miatt az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a közösségi közlekedés kihasználtsága, a legfrissebb, mai adatok szerint a járatok telítettsége átlagosan 10 százalék alatti. A BKK az ügyfelek és a dolgozók egészségének megóvása érdekében március 19-től a járványveszély elmúltáig bezárja a 14 fővárosi ügyfélközpontját és a népligeti jegy- és bérletpénztárat. Ezeknek a nyílt légterű értékesítési pontoknak a forgalma az elmúlt időszakban minimálisra csökkent. (A Liszt Ferenc repülőtéren található ügyfélszolgálatok már a mai nap sem nyitottak ki.)

A BKK ajánlja, hogy a járványveszély idején aki csak teheti, a Közlekedési mobiljegy alkalmazásban vásárolja meg jegyét, bérletét: bár egyelőre nem lehet elérni az összes jegytípust, a leggyakrabban használt bérletek és napijegyek ugyanakkor elérhetők. (További információk: www.bkk.hu/mobiljegy.) A közösségi közlekedési szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges jegyek, bérletek emellett továbbra is beszerezhetők számos fővárosi helyszínen, az Önhöz legközelebb eső értékesítési pont kényelmesen megtalálható a www.bkk.hu/pontkereso címen elérhető térképes felületen:

Az ügyfélközpontok bezárásával a jegy- és bérletvásárláson kívüli egyéb ügyek a járványveszély elmúltáig telefonon és online intézhetők.