- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Közlekedési rend és forgalmi változások október 23-án

Nemzeti ünnepünkön, az 1956. október 23-i forradalom évfordulóján és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket: 22-én, hétfőn délután a Műegyetem rakparton és a Bem József téren, 23-án, kedden pedig a Kossuth Lajos téren. Az említett helyszínek környékén forgalomkorlátozásokra kell számítani, ezért változik az érintett közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje is. Október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben a fővárosi közösségi közlekedésben. Az M3-as metró október 23-án Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik.

Az állami rendezvények helyszíne és azok megközelítése

Az állami ünnepi rendezvényekről, megemlékezésekről bővebb információ az oktober23.kormany.hu/ oldalon olvashatnak részletesebben.

Koszorúzás az 1956-os Műegyetemi emlékműnél – október 22. 14 óra

Október 22-én, kedden délután a Műegyetemi emlékműnél tartanak megemlékezést, majd fáklyásmenet indul a Bem térre, ahol szintén ünnepi rendezvényt tartanak. A Műegyetem mind a budai, mind a pesti belváros számos pontjáról elérhető a 4-es vagy a 6-os villamossal, amelyről a Petőfi híd, budai hídfőnél érdemes leszállni. A Bem tér 17:30-ig közvetlenül a 19-es és a 41-es villamossal érhető el, azonban a 4-es és a 6-os villamos Margit híd, budai hídfő megállójából is megközelíthető rövid sétával.

Ünnepélyes zászlófelvonás és családi programok a Kossuth téren – október 23. 9 óra

Október 23-án, szerdán az állami ünnepség ünnepélyes zászlófelvonással kezdődik a Kossuth Lajos téren, majd ugyanitt késő délutánig családi programok várják az odalátogatókat. A tér a belváros számos pontjáról elérhető az M2-es metróval – a 2-es villamos a teret ezen a napon nem érinti, annál kissé távolabb, a Széchenyi rakparton áll meg.

Szabadságkoncert a Millenárison – október 23. 19 óra

A Millenáris területe az M2-es metró Széll Kálmán tér megállójából, illetve a 4-es és a 6-os villamos Széna tér megállóhelyéről egyaránt rövid sétával érhető el.

Korlátozások a közúti forgalomban

Ideiglenes megállási tilalom lép életbe október 21-e, hétfő estétől 23-a, szerda reggelig a Bem József tér környékén, 22-e, kedd 0 órától 23-a, szerda éjfélig a Szalay utcában és a Vajkay utcában, 23-án egész nap a Liszt Ferenc tér környékén, továbbá az esti órákban az Akadémi utcában, a Báthory utcában, a Balassi Bálint utcában, a Széchenyi felső rakparton, a Markó utcában, a Szemere utcában, a József körút Corvin-közhöz közel eső szakaszán, a Pesti alsó rakpart Margit hídhoz közel eső szakaszán, valamint a Trefort utca és Bródy Sándor utca egy-egy részén. Kérjük a járművezetőket, hogy várakozóhelyük kiválasztásakor legyenek figyelemmel az ideiglenes forgalmi rendre.

Lezárják a közúti forgalom elől október 23-án, szerdán

Változások a közösségi közlekedésben

Október 23-án, szerdán az ünnepnapi menetrend lesz érvényben a fővárosi közösségi közlekedésben. Az M3-as metró ezen a napon Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik.

A fentebb ismertetett útlezárások miatt tervezetten az alábbi változásokra kell számítani a közösségi közlekedésben; az időpontok a lezárások és azok feloldásának függvényében kisebb-nagyobb mértékben változhatnak.

Változások október 22-én

Október 22-én, kedden

Október 23-án, szerdán

Budapest, 2019. október 22.

Budapesti Közlekedési Központ