Híreink

Közbeszerzési eljárást írtak ki a Békásmegyer P+R parkoló kivitelezési munkáira

Összesen 376 P+R parkolóhely várja majd az autóval érkezőket a békásmegyeri HÉV-állomás közvetlen közelében annak a fejlesztésnek az eredményeként, amelyre a napokban írtak ki közbeszerzési eljárást. A lakótelep nyugati oldalán felújítják és bővítik a már meglévő parkolót, itt összesen 173 várakozóhely áll majd rendelkezésre, az Ország út és a HÉV-vonal között pedig 37 új parkolóhely épül; a lakótelep keleti oldalán pedig új felszíni P+R parkolót alakítanak ki 166 hellyel. Ha a közbeszerzési eljárás sikeresen zárul, jövő tavasszal kezdődhet a kivitelezés, amelynek időtartama várhatóan 14 hónap lesz.

A Fővárosi Önkormányzat és Tarlós István főpolgármester elkötelezett a P+R parkolás feltételeinek javítása, a férőhelyek bővítése iránt, hiszen ez is hozzájárul a fenntartható városi környezet és közlekedés kialakításához. A békásmegyeri fejlesztés során – amelyre a Budapesti Közlekedési Központ közbeszerzési felhívása augusztus 23-án jelent meg –, a HÉV-megálló nyugati oldalán, az Ország út mentén felújítják és bővítik a meglévő P+R parkolót, összesen 173 parkolóhelyet kialakítva. Az Ország út és a HÉV-vonal között további 37 új parkolóhely épül. A HÉV-vonal keleti oldalán új felszíni P+R parkolót alakítanak ki 166 parkolóhellyel.

A projekt keretében térfigyelő rendszert és a szabad parkolóhelyeket jelző rendszert létesítenek, illetve a közösségi közlekedési járatok érkezésének időpontjáról tájékoztatást adó FUTÁR kijelzőt helyeznek ki.

A beruházás fontos részét képezik az esélyegyenlőségi feladatok. Akadálymentes gyalogos-kerékpáros kapcsolat létesül a HÉV-vonal két oldala, a lakótelep keleti és nyugati területei között, továbbá felvonó épül a HÉV peronhoz.

A fejlesztés részeként emellett

  • új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki a Juhász Gyula utca folytatásában, a Batthyány utca új kapcsolataként, valamint autóbuszöböl létesül a Juhász Gyula utcában.
  • a HÉV-állomás mindkét oldalán hét-hét egyedi tervezésű B+R kerékpártárolót is kihelyeznek, egyenként 56-56 férőhellyel.

A közbeszerzési eljárás sikeres lebonyolítását követően a kivitelezés várhatóan 2020 tavaszán kezdődhet el, és tervezetten 14 hónapig tart majd.

„A városi közlekedés eszközváltási pontokhoz kapcsolódó „P+R parkolók építése Budapesten” tárgyú, (IKOP-3.1.0-15-2016-00008) azonosító számú projekt a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása. A teljes projekt megvalósítását az Európai Unió az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében a Kohéziós Alapból 3 milliárd forinttal támogatja.

Budapest, 2019. augusztus 29.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.