- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Világháborús bomba hatástalanítása Újpesten: közlekedési változások, útlezárások július 13-án

Útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra kell számítani Rákospalota-Újpest vasútállomás környékén július 13-án, szombaton délelőtt és kora délután, mert világháborús bomba hatástalanítását végzik. Tervezetten reggel 9 órától kezdődően kiürítik, majd lezárják a forgalom elől az újpesti Szilágyi utca és a Görgey utca egy-egy szakaszát. Reggel 9 órától a 12-es és a 14-es villamos, továbbá a 96-os és a 121-es busz nem áll meg a vasútállomásnál, majd várhatóan 11 órától a hatástalanítás befejezéséig a 12-es villamos nem közlekedik, a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár Káposztásmegyer és Újpest között, a 96-os és a 121-es busz útvonala pedig módosul. Az N84-es (IK180-as) nosztalgia-autóbusz nem közlekedik Újpest-Központ és Újpest vasútállomás között. A lezárásokkal kapcsolatban naprakész információk érhetők el Budapest Főváros Kormányhivatala oldalán.

A Budapest Főváros Kormányhivatala tájékoztatása szerint szombaton délelőtt 9 órától kezdődően kiürítik, majd ezután teljesen lezárják mindennmű – azaz a közúti, a közösségi közlekedési, a gyalogos, a kerékpáros stb. – forgalom elől Újpesten

Az érintett területet a lakosságnak és az esetlegesen ott dolgozóknak a kiürítés idejére el kell hagynia, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. A terület kiürítése miatt reggel 9 órától a 12-es, a 14-es villamos, valamint a 96-os és a 121-es busz nem áll meg Rákospalota-Újpest vasútállomásnál.

A terület kiürítése után, a bomba hatástalanítása idején – várhatóan 11 órától – a térség közösségi közlekedése az alábbiak szerint változik:

Budapest, 2019. július 12.

Budapesti Közlekedési Központ