Forgalomkorlátozások a II. kerületi Ördögárok utca – Nagyrét utca csomópontban épülő körforgalom miatt

Körforgalom épül a II. kerületi Önkormányzat beruházásában az Ördögárok utca és a Nagyrét utca csomópontjában, emiatt 2019. június 17-től a Nagyrét utcában félpályás útlezárás lép életbe a kétirányú forgalom fenntartásával, a Zsíroshegyi utat és az Ördögárok utcát pedig egyirányúsítják várhatóan augusztus végéig. A forgalomkorlátozások miatt változik a Hűvösvölgy felé tartó 157-es és 157A busz útvonala: a Köztársaság utca és a Máriaremetei út között a 257-es busz vonalára terelve közlekedik.

Korlátozások a közúti közlekedésben

Június 17-től, hétfőtől várhatóan augusztus végéig az építési munkák miatt a Nagyrét utca és az Ördögárok utca kereszteződése környékén félpályás útlezárás lép életbe a Nagyrét utcában; a megmaradó egy forgalmi sávon ideiglenes jelzőlámpa irányítja majd a forgalmat. A Zsíroshegyi út zsákutca lesz a Turul utca felől, egyirányú lesz továbbá az Ördögárok utca nyugati ága a városhatár felé, keleti ága pedig a Vezér utca felől.

Közösségi közlekedési változások

A forgalomkorlátozások miatt változik a Hűvösvölgy felé tartó 157-es és 157A busz útvonala: a buszok a Köztársaság utca megállótól a Máriaremetei útig a 257-es busz útvonalára terelve haladnak, ezért nem érintik a Máriaremetei kegytemplom és a Nagyrét utca közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 157-es és a 157A buszra a 257-es járat Máriaremetei kegytemplom, Csatlós utca, Kerényi Frigyes utca és Turul utca (kishíd) megállójában lehet felszállni.

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2019. június 14.

Budapesti Közlekedési Központ