Forgalmi változások

Folytatódnak a vízvezeték-rekonstrukciós munkák a Szent István körúton

A nyári iskolai tanítási szünetben folytatja a tavaly elkezdődött vízvezeték-rekonstrukciós munkákat a Fővárosi Vízművek a Szent István körúton.  A várhatóan augusztus 20-ig tartó munkálatok jelentős forgalmirend-változással járnak. A Váci út és a Bihari János utca között a Margit híd felé, továbbá a Honvéd utca és a Nyugati tér között a Nyugati tér felé csak egy-egy sáv lesz járható. A Margit híd felől Észak-Pest felé a Jászai Mari tér–Újpesti rakpart–Carl Lutz rakpart útvonalat lesz érdemes választani, Pest belvárosa felé pedig érdemes lesz a Margit híd helyett másik dunai átkelőt igénybevenni.

A vízvezeték-rekonstrukciós munkák június 17-én, hétfőn kezdődnek, a felújítás első napjaiban csak a Szent István körút Nyugati tér irányú útpályája szélső sávjának forgalomkorlátozására kell számítani, közvetlenül a tér előtt.

Ezt követően – a villamosvágányok melletti munkaterület elkorlátozása miatt – az alábbiak szerint változik a Szent István körút forgalmi rendje:

  • A Margit híd irányú útpályán a Váci út és a Bihari János utca közötti szakaszon csak egy forgalmi sáv lesz járható. A híd felé vezető oldalon más korlátozásokra nem kell számítani.
  • A Nyugati tér irányú útpályán a Honvéd utca és a Nagy Ignác utca között buszsávot alakítanak ki, ezért gépkocsival csak a belső sávban lehet majd haladni. A Nagy Ignác utcát követően a buszsáv megszűnik, innen egy sávon közlekedhetnek majd a buszok és az autósok is. A Nyugati tér előtt kétsávos osztályozót alakítanak ki: a belső sávból lehet majd balra, a Váci út felé kanyarodni, míg a külsőből egyenesen tovább a körúton, illetve jobbra, a Bajcsy-Zsilinszky út felé lehet majd továbbhaladni. Ez a kialakítás érdemi kapacitáscsökkenést eredményez majd a körút forgalomáteresztő-képességében, ezért a Margit híd felől Észak-Pest felé utazóknak érdemes lesz a Nagykörút helyett a Jászai Mari tér–Újpesti rakpart–Carl Lutz rakpart útvonalat választaniuk, a Buda felől Pest belvárosa felé tartóknak pedig célszerű lesz megfontolni a Margit híd helyett egy másik dunai átkelő igénybevételét.

Budapest, 2019. június 14.

Budapesti Közlekedési Központ

 

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.