- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Pótlóbusz jár az 1-es villamos és a Fehérvári úti villamosok dél-budai szakaszán június 1-jén és 2-án

Az 1-es villamos meghosszabbításához kapcsolódó felsővezeték-szerelési munkák miatt 2019. június 1-jén és 2-án pótlóbusz jár az 1-es, a 17-es, a 41-es, a 47-es és a 48-as villamos helyett Dél-Budán. Szombaton és vasárnap az 1-es villamos Óbuda felől a Budafoki út / Dombóvári út megállóhelyig közlekedik, Kelenföld vasútállomás felé a meghosszabbított útvonalú 103-as busszal utazhatnak tovább. Pótlóbusz jár továbbá 17-es jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér és Albertfalva kitérő között a két szakaszon közlekedő 17-es, valamint a külső végállomásától csak Albertfalva kitérő megállóhelyig közlekedő 41-es és a 47-es villamos helyett. A 41-es és a 47-es belső vonalszakaszán eközben a megszokottnál gyakrabban induló 19-es és 49-es villamos biztosítja a megfelelő járatsűrűséget. A 48-as villamos és az R47 retróvillamos ezen a hétvégén nem közlekedik.

Változás a villamosközlekedésben

Június 1-jén, szombaton és 2-án, vasárnap kötik össze a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében az 1-es villamos régi és új felsővezeték-hálózatát a vonal meghosszabbításához kapcsolódó szerelési munkaként. Ezért az érintett villamosjáratok közlekedése a hétvégén az alábbiak szerint változik:

Utazásukat érdemes előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján a villamospótlás idején is az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Közúti forgalmi változások

A Fehérvári út közlekedési rendje továbbra is az útfelújítás általi forgalomkorlátozás szerint alakul. A Fehérvári útról az Október huszonharmadika utca felé történő két kanyarodósávból a hétvégén csak egy használható. A Fehérvári útról a Temesvár utca felé kanyarodó sávot lezárják azért, hogy a buszok az ideiglenes megállóból ki tudjanak állni; a balra fordulás nem tilos, azonban csak a jobb sávból lehet megtenni.

Budapest, 2019. május 30.

Budapesti Közlekedési Központ