- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

A MOL Bubi történetének legnagyobb egyidejű fejlesztése – 16 új gyűjtőállomással, 300 új kerékpárral bővült a közbringarendszer

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában a közbringarendszer legnagyobb egyidejű fejlesztéseként 16 új gyűjtőállomással és 300 kerékpárral bővült a MOL Bubi közbringarendszer, így már 143 helyszínen 1846 kerékpár várja használóit.

A BKK folyamatosan törekszik a szolgáltatási színvonal emelésére, ebbe beletartozik a MOL Bubi fejlesztése is. A BKK az utóbbi időben a hangsúlyt a gyűjtőállomások elérhetőségének növelésére és a szolgáltatási terület optimalizálására helyezte. A BKK 2017-ben az ügyfelei között végzett felmérést a rendszer bővítésével kapcsolatban, majd 2018-ban piackutatást is folytatott, így az új gyűjtőállomások helyszíneinek meghatározásakor elsősorban ezen vizsgálatok eredményeit vette figyelembe.

A jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően olyan frekventált, sokak által látogatott területeken, mint a XI. kerületi egyetemi negyed, illetve az Infopark hat új gyűjtőállomással bővül a rendszer. A VII. és IX. kerületben is sűrűbb lett a szolgáltatási terület: a felhasználók négy új helyszínen vehetik fel és tehetik le az almazöld kerékpárokat. A szolgáltatás területileg is bővült: a XIII. kerületben a Rákosrendező térsége (Szegedi úti tengely) is elérhetővé vált az almazöld kerékpárokkal. Ez azért is fontos, mert a vonattal Budapestre érkezőknek nem szükséges a Nyugati pályaudvarig bemenniük a Váci út eléréséhez, hanem MOL Bubi kerékpárra átülve, a térség kerékpárforgalmi főhálózatát használva, időt spórolva érhetik el úticéljukat.

A 16 új MOL Bubi gyűjtőállomást az alábbi helyszínekre telepítette a BKK:

Az új gyűjtőállomások és kerékpárok tovább növelhetik a MOL Bubi népszerűségét, amely a most lezárult fejlesztéssel összesen már 143 helyszínen, 1846 kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére.