- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Pótlóbusz jár esténként a 3-as, a 28A és a 62A villamos kőbányai szakaszán április 23-tól május 2-ig karbantartási munkák miatt

Változik esténként a 3-as, a 28A és a 62A villamos közlekedése 2019. április 23-tól várhatóan május 2-ig, mert a BKV munkatársai a Kőrösi Csoma Sándor úti fűburkolatú vágányszakaszon a gyeptéglákat cserélik. Az említett időszakban minden nap este 20 óra után a 3-as villamos a Gubacsi út / Határ út felől csak Kőbánya alsó vasútállomásig, a Mexikói út M felől pedig csak az Örs vezér teréig jár, a 62A villamos Rákospalota, MÁV-telep felől pedig szintén csak az Örs vezér térig közlekedik. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a 3-as jelzésű pótlóbusszal lehet utazni. A 28A villamos rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és a Kápolna utca között közlekedik, az Új köztemető felé pótlóbusszal lehet továbbutazni.

A Kőrösi Csoma Sándor úton a fűburkolatú pályaszakaszon karbantartási munkákat végeznek a BKV munkatársai április 23-tól, keddtől várhatóan május 2-ig, csütörtökig esténként: a sínszálak melletti gyeptéglákat le kell cserélni. A több mint 1800 méter hosszú, füves vágányszakasznak köszönhetően a villamosok ezen a szakaszon csendesebben haladnak, szebb lett a környezet, amely hozzájárul Kőbánya belvárosának szebbé tételéhez.

Forgalmi változások a 3-as, a 28A és a 62A villamos vonalán

Az április 23-tól, keddtől várhatóan május 2-ig, csütörtökig tartó időszakban minden este 20 óra után

A villamos és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új menetjegyet kezelni, a már érvényesített jeggyel lehet továbbutazni – abban az esetben is, amennyiben a 3-as villamossal és a pótlóbusszal utazva kétszeri átszállás szükséges.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.