- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

A dél-pesti metrófelújítás első két hete: jól működik a pótlás

A Budapesti Közlekedési Központ, a BKV és a Budapest Közút köszöni minden érintett fővárosban utazónak, hogy felkészült a metrópótlás miatt szükséges forgalmi változásokra, türelemmel viseli a megnövekedett utazási időt és kényelmetlenségeket. Az első másfél-két hét tapasztalatai alapján fennakadások nélkül, jól működik az M3-as metró április 6-án, szombaton kezdődött dél-pesti pótlása: a pótlóbuszok és az új, közvetlen buszjáratok megfelelő színvonalon biztosítják az utazóközönség eljutását. A BKK folyamatosan nyomon követi a járatok közlekedését és szükség esetén beavatkozik a metrópótlás gördülékenysége érdekében. A BKK továbbra is felhívja a figyelmet az új, közvetlen kapcsolatokat biztosító buszjáratokra, illetve a metrópótló buszjáratok alternatívájaként használható eljutási lehetőségekre. A rekonstrukcióval kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a www.bkk.hu/m3felujitas weboldalon.

Az elmúlt egy hét tapasztalataként elmondható: a rendelkezésre álló közúti kapacitások maximális kihasználásával, folyamatosan közlekedő M3-as és M3E metrópótló busz, valamint a metrópótlásban résztvevő új, közvetlen eljutást segítő buszjáratok együtt megfelelő színvonalon biztosítják, hogy mindenki elérhesse úti célját. Az M3-as metró a legtöbb utast szállító magyarországi kötöttpályás vonal, forgalmas dél-pesti vonalszakaszának felújítás miatti kiesése óhatatlanul okoz kényelmetlenséget a térség közlekedésében, ugyanakkor a közlekedési szolgáltatócégek mindent elkövettek és megtesznek a megszokottnál nehezebb körülmények enyhítésére.

A BKK továbbra is felhívja a figyelmet a metrópótló buszjáratok alternatívájaként használható eljutási lehetőségekre, különösen

A metrófelújítás ideje alatt is érdemes utazásukat előre megtervezni a BKK FUTÁR alkalmazással, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig a leggyorsabb útvonalat ajánlja úti céljuk eléréséhez. Az előzetes felkészülésben segít továbbá a BKK www.bkk.hu/m3felujitas címen elérhető aloldala, amelyet felkeresve minden információ megismerhető a metrófelújítással kapcsolatban.

Budapest, 2019. április 18.

Budapesti Közlekedési Központ