- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Pótlóbusz jár a 28-as és a 62-es villamos belső szakaszán március végétől

Változik a 28-as, a 28A és a 62-es villamos közlekedése 2019. március 28-tól várhatóan április közepéig, mert a BKV Zrt. az Orczy téren – a tavaly ősszel elkezdett munkák folytatásaként – a villamospálya felújítását végzi. Ebben az időszakban a 28-as és a 28A villamos rövidített útvonalon, külső végállomásától a Kőbányai út 21. megállóhelyig közlekedik, a 62-es villamos pedig nem jár. A Blaha Lujza tér felé a Könyves Kálmán körúttól induló 28-as jelzésű pótlóbusszal utazhatnak tovább. Kőbányáról a belvárosba eljuthatnak továbbá – az Örs vezér terén keresztül – az M2-es metróval és a korlátozás ideje alatt a megszokottnál sűrűbben közlekedő 9-es busszal is. A munkaterület mellett korlátozásokra kell számítani a közúti közlekedésben is: változik a forgalmi rend a Fiumei úton, a Dobozi utcában, a Népszínház utcában és a Magdolna utcában. Április közepétől is folytatódik majd a felújítás, amelyről a BKK később részletes tájékoztatást ad. 

A BKV Zrt. a tavaly elkezdett villamospálya-rekonstrukciós munkák folytatásaként felújítási munkákat végez az Orczy téren. Ezen a villamospálya-szakaszon kiemelkedően nagy a forgalom és a terhelés nap, mint nap, az érintett szakasz bonyolult pályahálózatán számos vágánykereszteződés és váltó található, amelyek üzembiztos működése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

Változások a közösségi közlekedésben

2019. március 28-tól, csütörtöktől várhatóan április 14-ig, vasárnapig a közösségi közlekedési járatok forgalmi rendje az alábbiak szerint módosul:

A Kőbányáról a belváros felé tartva a lezárt, pótolt villamosszakasz elkerülhető, ha az Örs vezér tere felé indulnak a 3-as vagy a 62A villamossal, majd ott az M2-es metróra átszállnak.

A villamospótlás ideje alatt is érdemes utazásukat a BKK FUTÁR alkalmazással megtervezni, amely valós idejű járatinformációk alapján mindig az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Változások a közúti közlekedésben

A villamosvágány-felújítási munkák miatt az alábbi változásokra kell számítani a közúti közlekedésben március 28-tól:

Budapest, 2019. március 25.

Budapesti Közlekedési Központ