- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Az M3-as metró felújításához kapcsolódó forgalmi változások Észak-Pesten

2019. március 30-án délután átadják az utazóközönségnek az M3-as metró Újpest-központ és Lehel tér közötti vonalszakaszát, azaz a másfél éves metrópótlás Észak-Pesten véget ér. Az utasoknak a teljesen felújított, korszerű állomások lesznek a legszembetűnőbbek, emellett azonban megújultak a vágányok, az alagút, a biztosítóberendezés, valamint korszerűsítették a vasúti távközlési és a diszpécseri rendszereket is. A metrópótlás a déli szakaszon folytatódik  április 6-tól. Az ezt megelőző egy hétben azonban a teljes vonalon, Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között jár majd a metró. Ezt követően április 6-án, szombaton elkezdődik a déli vonalszakasz felújítása, egyúttal a Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér közötti metrópótlás. A felújítással kapcsolatban minden fontos információ megtalálható a BKK www.bkk.hu/m3felujitas címen elérhető oldalán. A BKK az alábbiakban összefoglalta az ehhez kapcsolódó forgalmi változásokat.

Március 30-tól újra jár a metró Újpest és a Lehel tér között

A metró újraindulásával az észak-pesti felszíni járatok közlekedésében a felújítás előtti forgalmi rend lép ismét életbe. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ köszöni az arra közlekedők és az ott élők türelmét, amit a másfél évig tartó pótlás ideje alatt tanúsítottak. Az M3-as metró északi vonalszakaszán, Újpest-központ és a Lehel tér között március 30-án 13 órától  átadják a forgalomnak a teljes vonalfelújításon átesett szakaszt. A délutáni átadásig a metró Kőbánya-Kispest és Lehel tér között jár; Lehel tér és Újpest között metrópótló busz közlekedik.

A metró elindulásával a felszíni járatok közlekedésében a felújítás előtti forgalmi rend lép ismét életbe:

A közúton közlekedők számára április első felében

A 2017 őszén kezdődött, Újpest-központ és a Lehel tér közötti autóbuszos pótlás zavartalanul zajlott le. Mindez a folyamatosan közlekedő pótlóbuszok és a felszíni hálózat megfelelő átalakítása mellett a fővárosban utazók érdeme is: türelmüket, amelyet a metrópótlás ideje alatt tanúsítottak, mind a Fővárosi Önkormányzat, mind a Budapesti Közlekedési központ ezúton is köszöni.