- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Figyelem! November 3-án és 4-én változik a Fiumei úti felújítás miatti villamospótlási rend

2018. november 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap módosul a Fiumei úton zajló felújítási munkák miatti ideiglenes forgalmi rend. A kőbányai villamosvonalak energiaellátását biztosító, Fiumei úti áramátalakító berendezés felújítása miatt ezen a hétvégén szombaton és vasárnap a 24-es villamos a Közvágóhíd és a Nagyvárad tér között jár, a Keleti pályaudvarhoz pótlóbusszal utazhatnak tovább. A 28-as és a 28A villamos Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) és az Izraelita temető, illetve az Új köztemető között, a 37A villamos a Hidegkuti Nándor Stadion és a Sörgyár között közlekedik, a 28-as pótlóbusz pedig a Blaha Lujza tér és a Szent László tér között jár. A Kőbánya és a belváros között utazóknak érdemes a 9-es autóbuszt vagy az M2-es metró felé közlekedő járatokat igénybe venni. November 5-től, hétfőtől visszaáll a felújítás miatti, október közepe óta tartó ideiglenes forgalmi rend.

November 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap az alábbiak szerint változik a közösségi közlekedés rendje az érintett vonalakon:

A Kőbánya és a belváros között utazóknak ezen a hétvégén is érdemes a 9-es autóbuszt, vagy az M2-es metró felé közlekedő járatokat – elsősorban a Puskás Ferenc Stadion felé a 95-ös buszt, az Örs vezér tere felé pedig a 3-as villamost, vagy a 85-ös autóbuszt – választaniuk.

A forgalmi rend változására a kőbányai villamosok energiaellátását biztosító, Fiumei úti Baross áramátalakító korszerűsítési munkái miatt van szükség, amelyet a Fiumei úton zajló villamosvágány-felújítási munkákhoz kapcsolódóan végeznek el. Ezen a villamospálya-szakaszon kiemelkedően nagy a forgalom és a terhelés nap, mint nap: nemcsak a 24-es, a 28-as, a 37-es és a 62-es villamos menetrend szerinti útvonala, de többek között a Nagykörúton közlekedő Combino villamosok is ezen a vonalszakaszon közelítik meg, illetve hagyják el a kocsiszínt. Az érintett szakasz bonyolult vágányhálózatán számos úgynevezett kitérő és átszelés található, amelyek üzembiztos működése elengedhetetlen a biztonságos közlekedés fenntartásához.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.