Változik a Múzeum körúton a járatok közlekedése két júliusi hétvégén

A Múzeum körúton 2018. július 21-én és 22-én, valamint 28-án és 29-én (szombaton és vasárnap) a Kálvin tér és a Dohány utca közötti villamosvágányok mentén – a villamosforgalom a Szabadság híd lezárása miatti szüneteltetése idején – burkolatjavítást végeznek. A munkák miatt módosul az M3-as pótló, a 9-es és a 100E autóbusz, a 72-es trolibusz, valamint több éjszakai járat közlekedése az alábbiak szerint.

A korlátozás miatt változnak a kiskörúton közlekedő buszok megállói az Astoria csomópontban.

Deák Ferenc tér M felé

A 9-es, az M3-as pótló és a 100E autóbusz, valamint a 72-es trolibusz ideiglenesen a villamospótló megállóhelyén, a Rákóczi út kereszteződése előtt áll meg. A 909-es, a 914-es, a 914A, a 950-es, a 950A, a 979-es és a 979A autóbusz szintén a villamospótló megállóhelyén, a Rákóczi út kereszteződése előtt áll meg már július 20-án és 27-én (pénteken) az első éjszakai járatindulástól július 23-án és 30-án (hétfőn) az első nappali járatindulásig.

Kálvin tér M felé

A 9-es autóbusz és a 72-es trolibusz ideiglenesen az M3-as pótló Kőbánya-Kispest irányú megállóhelyén, a Hotel Astoria előtt áll meg. A Liszt Ferenc Airport 2 felé az Astoria M megállóhelyen kora hajnalban megálló 100E autóbuszokra változatlanul a villamosperonnál lévő megállónál lehet felszállni.

Uránia; Örs vezér tere M+H; illetve Rákoskeresztúr, városközpont felé

A 931-es és a 990-es autóbuszra változatlanul a 7-es autóbusz Rákóczi úti megállójában, míg a 916-os autóbuszra változatlanul a villamosperonnál lévő megállónál lehet felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.