Forgalmi változások

Útlezárás Szigetszentmiklóson burkolatjavítás miatt, változik a 38-as buszcsalád forgalmi rendje

2018. július 11-től, szerdától útburkolat-javítási munkák miatt várhatóan három hónapra teljes hosszában lezárják Szigetszentmiklóson a Massányi Károly utat a forgalom elől. A korlátozás érinti a 38-as buszcsalád arra közlekedő járatait is, ezért azok módosított útvonalon viszik az utasokat.

A 38-as és a 238-as autóbusz ebben az időszakban egyik irányban sem érinti az Áruházi bekötőút és a Lakihegy, Cseresznyés utca közötti megállóhelyeket. A kimaradó megállóhelyek elérhetők a VOLÁNBUSZ 690-es jelzésű, Budapest–Halásztelek–Szigethalom vonalon közlekedő helyközi járatával. (Menetrendje elérhető a http://www.volanbusz.hu/hu/menetrendek/vonal-lista/vonal?menetrend=2615 linken.) Ezen a járaton a Gát utca, a Lacházi fogadó és a Cseresznyés utca megállóhelyek és a Vízművek lakótelep megállóhely között mindkét irányban a BKK környéki 5 kilométeres 1. zónás, valamint a környéki 10 kilométeres, továbbá a szigetszentmiklósi helyi bérleteket is elfogadják.

Az éjszakai 938-as autóbusz is módosított útvonalon jár, azonban mindkét irányban betér Lakihegyre. A szigetszentmiklósi végállomása felé tartó 938-as busz Lakihegy, Cseresznyés utca megállóhelyét kissé hátrább helyezik: a járatra az emlékmű mellett, a II. Rákóczi Ferenc utca és a Cseresznyés utca találkozásánál lehet felszállni.

A 38-as buszcsalád járatai útvonalának módosulása miatt változnak a jegyek és bérletek tarifahatárai:

  • A Budapest közigazgatási határain belül érvényes jegyekkel és bérletekkel
    • a 38-as és a 238-as busszal az Auchan Sziget áruház megállóhelyig (az áruházat nem érintő buszokkal a Hárosi Csárda megállóhelyig),
    • a 938-as busszal pedig Szigetszentmiklós felé a Háros megállóhelyig, Csepel irányába pedig az Áruházi bekötőút megállóhelyig utazhatnak.
  • A környéki helyi, a környéki 5 kilométeres 1. zónás, valamint a környéki 10 kilométeres bérletekkel Szigetszentmiklós felől Budapesten belül a Vízművek lakótelepig, illetve a Vízművek lakóteleptől lehet utazni.

Közlekedési változások a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a http://futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas.

A http://kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.

Budapest, 2018. július 10.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.