Folytatódik a Rákosi úton az út- és közműépítés 2018. május 20-ától

A 46-os, a 146-os, a 174-es, a 244-es, a 996-os és a 996A autóbusz 2018. május 20-ától (vasárnaptól) várhatóan 2018. augusztus 31-én (pénteken) az első reggeli járatindulásig módosított útvonalon; a 144-es és a 931-es autóbusz, valamint a 174-es autóbusz Cinkota H felé pedig újra az eredeti útvonalon közlekedik, mert a XVI. kerületi Rákosi út Mátyás király utca és Szlovák út közötti szakaszán folytatódik az út- és közműépítés. A munkák során, ezen a szakaszon, egy sávon megnyitott Rákosi úton csak egy irányba, a Szlovák út felé haladhat a forgalom. A Mátyás király utcát a Csömöri út és a Rákosi út között megnyitják; ezzel egy időben a Rákosi út és a Budapesti út között lezárják. Javasolt kerülő útvonal: a János utca vagy a Szlovák út.

A 46-os és a 146-os autóbusz Rákoskeresztúr, városközpont felé a Csömöri útig a felújítás előtti eredeti, majd a Mátyás király utca–Rákosi út–Jávorfa utca–Budapesti út–Arany János utca (Mátyásföldi tér) módosított útvonalon halad, és nem érinti a Csömöri út (Szlovák út), a Péterke utca, a Timur utca, a Szilas-patak, a Mátyás király utca, az Ida utca és a Mátyásföldi tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 996-os és a 996A autóbusz Szent Korona utca és Rákosi út megállójában, valamint a Jávorfa utcában az Ida utca kereszteződése után, és a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt állnak meg.

A 46-os autóbusz az Újpalota, Nyírpalota út felé az Arany János utcáig a felújítás előtti eredeti, majd a Budapesti út (Mátyásföldi tér)–Párta utca–Rákosi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyásföldi tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt, és a Párta utcában az Ida utca kereszteződése előtt állnak meg.

A 174-es autóbusz az Örs vezér tere M+H felé a Szlovák úton a Rákosi útig a felújítás előtti eredeti, majd a Szlovák út–Csömöri út–Mátyás király utca–Rákosi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szilas-patak és a Mátyás király utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os autóbusz Timur utca, Csömöri út és Mátyás király utca; valamint a 996-os és a 996A autóbusz Szent Korona utca és Rákosi út megállóhelyén állnak meg.

A 244-es autóbusz a Centenáriumi lakótelep felé a Rákosi útig a felújítás előtti eredeti, majd a Jávorfa utca–Budapesti út–Arany János utca (Mátyásföldi tér) módosított útvonalon halad, és nem érinti az Ida utca és a Mátyásföldi tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Jávorfa utcában az Ida utca kereszteződése után, és a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt állnak meg.

A 244-es autóbusz az Örs vezér tere M+H felé a Budapesti útig a felújítás előtti eredeti, majd a Párta utca–Rákosi út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyásföldi tér és az Ida utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt, a Párta utcában pedig az Ida utca kereszteződése előtt állnak meg.

A 996-os és a 996A autóbusz a Cinkotai autóbuszgarázs felé a Mátyás király utcáig a felújítás előtti eredeti, majd a Rákosi út–Jávorfa utca–Budapesti út módosított útvonalon halad, és nem érinti az Ida utca és a Mátyásföldi tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Jávorfa utcában az Ida utca kereszteződése után állnak meg.

A 996-os és a 996A autóbusz Újpest-Központ M felé a Budapesti útig a felújítás előtti eredeti, majd a Párta utca–Rákosi út–Mátyás király utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Mátyásföldi tér és az Ida utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Budapesti úton a Párta utca kereszteződése előtt, a Párta utcában pedig az Ida utca kereszteződése előtt állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.