Forgalmi változások

Változik ideiglenesen a 41-es villamos közlekedése 2018. február 10-étől

A 41-es villamos 2018. február 12-én (hétfőn) az első járatindulástól a városközpont irányú vágányon közlekedik a Rózsavölgy felső és a Kelenvölgy-Péterhegy megállóhely között a patakmeder helyreállításának befejezéséig, mert a Hosszúréti-patakmeder állapota miatt szükséges munkálatokat végezni a helyszínen, így ideiglenesen szüneteltetni kell a villamosközlekedést a patak melletti vágányon. Az egy vágányú közlekedési rend kialakítása érdekében a 41-es villamos helyett 2018. február 10-én (szombaton) egész nap, valamint 2018. február 11-én (vasárnap) 20:00-tól az utolsó járatindulásig pótlóbuszok közlekednek a Budafoki elágazás és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között mindkét irányban.  Emellett a 41-es villamos 2018. február 10-én (szombaton) az első járatindulástól február 11-én (vasárnap) az utolsó járatindulásig módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik a „V4 Farsang” miatt. A lakossági rendezvény miatti közlekedési változásokról ide kattintva érhető el több információ.

Közlekedési rend a kitérő-ráhajlítás beépítésének ideje alatt, 2018. február 10-én egész nap és 11-én 20:00 után

  • A 41-es villamos rövidített és módosított útvonalon közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Városház tér között, így nem érinti a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Budafoki elágazás közötti megállóhelyeket.
  • A 41-es villamos helyett 41-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Kamaraerdei Ifjúsági Park és a Savoya Park között. A villamos és a pótlóbusz között a Leányka utcai lakótelep megállóhelynél lehet átszállni.
  • A 87-es, a 187-es és a 287-es autóbusz a Kelenföld vasútállomás M, illetve a Budaörsi lakótelep irányú Kamaraerdei Ifjúsági Park megállóhelyét előrébb helyezik a megállóhely-öböl után, mivel az öbölben a 41-es pótlóbusz végállomása lesz.

A 41-es pótlóbusz a Savoya Park felé a Kamaraerdei Ifjúsági Park–Kamaraerdei út–Budaörs, Vasút utca–körforgalom–aluljáró–körforgalom–Budapest, Repülőtéri út–Tóberek utca–Kánai út–Balatoni út–Egér út–Péterhegyi út–Horogszegi határsor–Ady Endre út–Anna utca–névtelen utca–Leányka utca–felüljáró–Fehérvári út–Feltáró út–Savoya  Park útvonalon közlekedik. A pótlóbuszok a 187-es autóbusz Kamaraerdei Ifjúsági Park, Kamaraerdei út, Vasút utca, Repülőgépes Szolgálat, Budaörsi repülőtér, Kőérberek, Tippan utca, Régi vám (Kánai út), Régi vám; a 941-es autóbusz Kelenvölgy-Péterhegy, Pék utca, Rózsavölgy felső, Rózsavölgy alsó, Vihar utca megállóhelyén; valamint a kijelölt pótlóbusz-megállóhelyen a Leányka utca 32. szám előtt, a bekanyarodás után és a Feltáró úton a 17-es villamos végállomása mellett állnak.

A 41-es pótlóbusz a Kamaraerdei Ifjúsági Park felé a Savoya Park–Feltáró út–Hunyadi János út–Kitérő út–felüljáró–Leányka utca–névtelen utca–Anna utca–Ady Endre út–Horogszegi határsor–Péterhegyi út–Egér út–Balatoni út–Kánai út–Tóberek utca–Repülőtéri ú–körforgalom–aluljáró–körforgalom–Budaörs, Vasút utca–Kamaraerdei út–Kamaraerdő, forduló–Kamaraerdei út–Kamaraerdei Ifjúsági Park útvonalon halad. A pótlóbuszok a Feltáró úton a 17-es villamos végállomása mellett létesített megállóhelyen; a 33-as, a 114-es, a 133E, a 141-es, a 158-as, a 213-as, a 214-es, a 241-es, a 250-es, a 251-es és a 973-as autóbusz megállóhelyén; a 941-es Rózsavölgy alsó, Rózsavölgy felső, Pék utca és Kelenvölgy-Péterhegy megállóhelyen; a 87-es autóbusz Kamaraerdő; valamint a 187-es autóbusz Régi vám (Kánai út), Tippan utca, Kőérberek, Budaörsi repülőtér megállóhelyén, Repülőgépes SzolgálatVasút utca; Kamaraerdei út 11., Kamaraerdei Ifjúsági Park, Szociális Otthon, Szociális Otthon, Kamaraerdei Ifjúsági Park megállóhelyén állnak meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Egy vágányú közlekedés a 41-es villamos vonalán

A 41-es villamos 2018. február 12-én (hétfőn) az első járatindulástól a patakmeder helyreállításának befejezéséig egy vágányon közlekedik a Rózsavölgy felső és a Kelenvölgy-Péterhegy megállóhely között, mindkét irányban a városközpont irányú vágányon.  A villamosok a Kamaraerdei Ifjúsági Park irányában az ellenirányú megállóhelyperon mellett állnak meg Rózsavölgy felső, Pék utca és Kelenvölgy-Péterhegy megállóhelyeknél.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.