- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Változik számos fővárosi járat közlekedése 2017. december 15-én délután, demonstráció miatt

A 70-es, a 75-ös, a 76-es és a 78-as trolibusz, a 4-es és a 6-os villamos, valamint a 15-ös, a 16-os, a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as, a 105-ös és a 115-ös autóbusz módosított útvonalon közlekedik 2017. december 15-én (pénteken) 16:30 és várhatóan 19:30 között, mert a XIV. Dózsa György úton a Városligeti fasor és a Szondi utca/Gundel Károly út közötti szakasz lezárásával demonstrációt tartanak. Várhatóan 13:00-tól a Lendvay utca torkolatában a buszsáv és egy forgalmi sáv lezárásával színpadot építenek. 15:00 és 19:00 között a Szondi utcát is lezárják a Rippl-Rónai utca és a Dózsa György út között. A rendezvény résztvevői 16:30-tól várhatóan 18:15-ig a helyszínen demonstrálnak, majd a Dózsa György út–Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér–Apáczai Csere János utca útvonalon vonulnak. Az útvonalon hosszirányban teljes, keresztirányban a vonulás idején várhatóan 20-30 perces szakaszos útlezárás várható. Kérjük, aki a lezárások ideje alatt a belvárosban közlekedik, a gyors és kényelmes utazás érdekében a felszíni járatok helyett válassza az M1-es, az M2-es, az M3-as vagy az M4-es metróvonalakat. Az M3-as metró helyett a pótlóbusz 20:30-tól a teljes vonalon jár.

Közlekedési rend a Dózsa György út lezárása idején, várhatóan 16:30 és 18:30 között

A 75-ös trolibusz:

A 79-es trolibusz:

A 20E autóbusz:

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz:

Közlekedési rend a Szondi utca és a Dózsa György út lezárása idején

A 105-ös autóbusz várhatóan 16:30 és 18:30 között:

A 72-es trolibusz várhatóan 15:00 és 18:30 között és a Mikulástroli várhatóan 17:00 és 18:30 között:

Közlekedési rend az Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér lezárása idején, várhatóan 18:30 és várhatóan 19:30 között

A 105-ös autóbusz:

Közlekedési rend a vonulás ideje alatt, az Andrássy út–József Attila utca–Széchényi István tér szakaszos 20-30 perces lezárása idején, várhatón 18:15 és 19:15 között

A 4-es és a 6-os villamos az Andrássy út Oktogonnál történő lezárása miatt megosztva közlekedik a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér M között; valamint a Széll Kálmán tér M és az Oktogon M között.

A 9-es autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky út várhatóan 30 perces zárása idején megosztva közlekedik az Óbuda, Bogdáni út és az Arany János utca M; valamint a Kőbánya alsó vasútállomás és a Deák Ferenc tér M között.

A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út lezárása idején megosztva közlekedik a Gyöngyösi utca M, illetve az Árpád híd M és a Kossuth Lajos tér M között; valamint a Boráros tér H és a Deák Ferenc tér M között.

A 70-es és a 78-as jelzésű trolibusz az Andrássy út lezárása miatt rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró; illetve a Keleti pályaudvar M végállomás és az Akácfa utca között közlekedik.

A 76-os jelzésű trolibusz megosztva közlekedik:

A 16-os autóbusz várhatóan 18:30 és 19:15 között, a Széchényi István térvárhatóan 30 perces lezárása miatt a Széll Kálmán tér M és Clark Ádám tér között közlekedik.

Közlekedési rend a vonulás ideje alatt, az Apáczai Csere János utca lezárása idején, várhatóan 19:00 és 20:00 között

A 15-ös és a 115-ös autóbusz a Boráros tér H felé a Nádor utca–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út –Deák Ferenc tér–Károly körút–Múzeum körút–Üllői út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Széchenyi István tér, a Vigadó tér, a Petőfi tér, a Március 15. tér és a Fővám tér M megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 9-es autóbusz Deák Ferenc tér M és Astoria M megállójában állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.