- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Idén is jár a Mikulástroli az adventi időszakban

Idén az adventi időszakban ismét közlekedik a Mikulástroli. A feldíszített környezetkímélő és akadálymentes Solaris–Škoda trolibusz különleges megjelenéssel és egyedi belső dekorációval közlekedik és gyűjti az ajándékokat a rászorulók számára december 23-ig, a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán. A járművön utazók találkozhatnak a Mikulással és ajándékokat adhatnak át neki, melyek rászoruló családokhoz kerülnek. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes sajtótájékoztatón indította el a BKK és a Mikulásgyár által közösen szervezett akciót, ami a karácsonyt megelőző időszakban szállítja az érdeklődőket és az adományozókat.

Az esemény sajtótájékoztatóján Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes emlékeztetett arra, hogy sajnos vannak olyan nehéz sorsú családok, akiknél nem kerül ajándék a karácsonyfa alá, annak ellenére, hogy minden gyereknek jár a karácsony csodája és az ajándékvárás öröme. Az ünnepek közeledtével ezért indítják útjára a Mikulástrolit, amely nem csupán egy adventi attrakció és szívmelengető látványosság, hiszen a BKK Mikulástroli indulásával egyidőben a Mikulásgyárral együttműködve ajándékgyűjtési akció kezdődik a hátrányos helyzetű családok megsegítésére.

A kampány keretében – azon kívül, hogy a gyerekek együtt trolizhatnak a Mikulással és krampusz segítőjével – a Mikulástrolin is leadhatók azok az ajándékok, adományok, játékok amelyeket a BKK eljuttat a Mikulásgyár manóinak, akik elviszik azokat a hátrányos helyzetű családoknak.

A Mikulástroli nemcsak a rajta ülő Mikulás miatt különleges: káprázatos fényeit körülbelül 10000 db alacsony fogyasztású LED izzóból összeállított fényfüzér biztosítja, valamint különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik az ünnepi hangulatról. A Mikulástrolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről az alábbi linken, indulási időpontjairól pedig a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.