Forgalmi változások

Nem közlekedik a H5-ös HÉV a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között 2017. november 25-én este

A H5-ös HÉV 2017. november 25-én (szombaton) a késő esti időszakban Szentendre, illetve Békásmegyer és a Margit híd, budai hídfő megállóhely között közlekedik, mert monitoring méréseket végeznek. A lezárás ideje alatt pótlóbuszjárat nem közlekedik. A HÉV helyett a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és 41-es villamossal lehet utazni a Batthyány tér és a Margit híd, budai hídfő között. 

Menetrendi változások

  • A Batthyány térről az utolsó HÉV-szerelvény 20:48-kor indul, és Békásmegyerig közlekedik. Ezt követően az utolsó járatindulásig a vonatok csak a Margit híd, budai hídfő megállóhelytől indulnak Szentendre és Békásmegyer felé. Az utolsó szerelvény 0:28-kor indul Szentendre felé.
  • Az utolsó Batthyány térig közlekedő HÉV-szerelvény Szentendréről 20:12-kor, Békásmegyerről 20:31-kor indul. Ezt követően, az utolsó járatindulásig a vonatok csak a Margit híd, budai hídfő megállóhelyig közlekednek, a Batthyány térig a 109-es autóbusszal, illetve a 19-es és 41-es villamossal lehet utazni. Az utolsó vonat Szentendréről 23:32-kor, Békásmegyerről 23:51-kor indul.
  • A munkák ideje alatt a szerelvények a Batthyány tér irányú peron mellé érkeznek és onnan is indulnak vissza Békásmegyer, illetve Szentendre felé.

A csatlakozások biztosítása érdekében a késő esti időszakban a H5-ös HÉV, a 19-es villamos, valamint a 118-as, a 34-es, a 134-es, a 137-es, a 143-as, a 186-os, a 204-es, a 218-as, a 219-es, a 237-es és a 243-as autóbusz esetenként a megszokottól eltérő időpontban, később közlekedik. A mentrendek a BKK honlapján érhetők el!

Díjszabási tudnivalók

A vágányzár ideje alatt a HÉV pótlásában a 19-es és 41-es villamos, valamint a 109-es autóbusz pótlójáratként is részt vesz, ezért ezeken a járatokon az alábbi előírás érvényes a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyek közötti szakaszon:

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A villamosról, illetve az autóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a villamosra, illetve az autóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött a gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.