Forgalmi változások

Forgalomkorlátozások december 3-án a IX. kerületben futóverseny miatt

2017. december 3-án 13 és 16 óra között forgalomkorlátozásokra kell számítani a IX. kerületben a Rossmann Mikulásfutás futóverseny miatt. A sportesemény idején lezárják a forgalom elől a Sóház utca–Csarnok tér–Gönczy Pál utca–Török Pál utca–Ráday utca–Kinizsi utca–Knézich utca–Bakáts tér–Bakáts utca–Lónyay utca–Mátyás utca–Csarnok tér–Fővám tér (a Corvinus Egyetem előtt) útvonalat. A lezárt útszakaszokat a versenyzők elhaladása után folyamatosan adják vissza a forgalomnak. A forgalomkorlátozások érintik a 15-ös és a 115-ös busz, valamint a 83-as trolibusz vonalát, ezért ezeknek a járatoknak az útvonala módosul.

Várhatóan 12:50 és 15:50 között a 15-ös és a 115-ös busz

  • a Boráros tér H felé az Üllői út–Ferenc körút útvonalon közelíti meg a Boráros tér H végállomást, ezért nem érinti a Ráday utca, a Közraktár utca és a Zsil utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 15-ös és a 115-ös buszra a 923-as és a 979-979A járat Corvin-negyed M és Mester utca/Ferenc körút megállójában lehet felszállni.
  • észak-pesti végállomása felé a Boráros tér–Közraktár utca–Salkaházi Sára rakpart–Belgrád rakpart–Fővám tér–Vámház körút módosított útvonalon éri el a Kálvin teret, ahonnan menetrendje szerint közlekedik tovább. Ezért nem érinti a Lónyay utca, a Czuczor utca és a Török Pál utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 15-ös és a 115-ös buszra a Boráros tér H megállóban (a Közraktár utcában a Boráros tér után), a Zsil utca megállóban (a Közraktár utcában a Zsil utca előtt) és a saját, de ellenkező irányú Fővám tér M megállóban lehet felszállni.

Várhatóan 12:50 és 15:50 között a Fővám tér M felé tartó 83-as trolibusz az Üllői út–Ferenc körút–Boráros tér–Közraktár utca–Salkaházi Sára rakpart–Belgrád rakpart módosított útvonalon éri el a Fővám teret, ezért nem érinti a Ráday utca és a Közraktár utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 83-as trolibuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Mester utca/Ferenc körút: a 923-as és a 979-979A busz megállóhelye,
  • Boráros tér H: a Közraktár utcában a Boráros tér után,
  • Zsil utca: a Közraktár utcában a Zsil utca kereszteződése előtt.

A futóversennyel kapcsolatban bővebb információk az esemény hivatalos weboldalán: http://www.futanet.hu/cikk/4-rossmann-mikulasfutas.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Budapest, 2017. november 30.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Közlemények | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.