Forgalmi változások

A 2-es villamos rövidített útvonalon jár 2017. december 3-án délelőtt

A 2-es villamos 2017. december 3-án (vasárnap) az első járatindulástól várhatóan 13:00-ig rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér és a Boráros tér H között közlekedik, mert a Boráros téri megállóhely után, a Közvágóhíd irányú vágányon felújítási munkákat végeznek.

A munkák ideje alatt pótlóbusz-járat nem közlekedik, a kimaradó szakaszon, a Közvágóhíd H és a Boráros tér H között a 23-as, az 54-es, az 55-ös és 979A autóbusszal lehet utazni.

Díjszabási tudnivalók

A munkák ideje alatt a 2-es villamos pótlásában a 23-as, az 54-es, az 55-ös és a 979A autóbusz pótlójáratként is részt vesz, ezért ezeken a járatokon az alábbi előírás érvényes a Közvágóhíd H és a Boráros tér H megállóhelyek közötti szakaszon:

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. Az autóbuszokról a villamosra vagy a villamosról az autóbuszokra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.