- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztiválra!

A 25. Sziget Fesztivált 2017. augusztus 9-16. között rendezik az Óbudai-szigeten. A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV valamint a 6-os villamos, nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek a 901-es és a 918-as éjszakai autóbuszvonalakon, rendkívüli hajójáratokkal lehet megközelíteni a fesztivál helyszínét, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között pedig idén is transzferbuszokkal lehet utazni. A BKK javasolja a közösségi közlekedés használatát, amellyel a fesztiválozók a lehető leggyorsabban eljuthatnak a Szigetre. Az augusztus 5-től érvényes Sziget-Budapest CITYPASS karszalaggal ingyenesen vehető igénybe a közösségi közlekedés.

Az augusztus 9-16. között zajló Sziget Fesztivál 2017 idején

A BKK a Sziget Fesztiválon

A BKK augusztus 9-től (szerdától) a Sziget Fesztivál 2017 ideje alatt végig egy erre az alkalomra ügyfélponttá átalakított Ikarus 260-as buszban várja a fesztiválozókat. A főbejárattól nem messze, a K-híd közelében található buszban jegyeket, bérleteket vásárolhatnak, továbbá hasznos információkat tudhatnak meg a BKK termékeiről, szolgáltatásairól. Az idegen nyelveket beszélő munkatársak segítenek abban is, hogyan juthat el az érdeklődő úti céljához közösségi közlekedéssel.

MOL Bubi a Szigeten

A Sziget Fesztiválon a BKK ügyfélpontja mellett lehetőség lesz a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjainak kipróbálására egy, a fesztiválra kitelepített gyűjtőállomásnál. Itt csak a kerékpárok kipróbálására van lehetőség, azokat felvenni és letenni továbbra is csak a már ismert 123 gyűjtőállomásnál lehet. Az érdeklődők a gyűjtőállomáson megvásárolhatják a 24 órás, a 72 órás vagy a 7 napos MOL Bubi jegyeket, valamint tájékoztatást kaphatnak a közbringarendszer használatáról is.

Utazzon közösségi közlekedéssel a Sziget Fesztivál helyszíneire, az Óbudai-szigetre!

A külföldről érkező fesztiválozók utazását gyorsabbá és kényelmesebbé téve a BKK a beköltözés napjain és a kiköltözés napján a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér és az Óbudai-sziget között átszállásmentes kapcsolatot biztosítva transzferautóbuszokat közlekedtet. A repülőtéren a közlekedést külön személyzet és idegen nyelvű tájékoztatók is segítik.

A Sziget Fesztivál 2017 helyszíne, az Óbuda-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel közelíthető meg, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

A Sziget Fesztivál megközelíthető továbbá

A nappali tömegközlekedési hálózat térképét EZEN a linken, az éjszakai hálózatét EZEN a linken érhetik el.

A Sziget Fesztivál helyszínének megközelítését az alábbi térképek segítik.

Sűrűbben, nagyobb befogadóképességgel közlekednek egyes járatok

A Sziget Fesztivál idején – számolva a jelentősen megnövekedő utasforgalommal – egyes járatok sűrűbben, illetve nagyobb kapacitással közlekednek.

A H5-ös HÉV augusztus 9-én (szerdán) 5:00-tól 16-án (szerdán) 20 óráig a megszokottnál sűrűbben, folyamatosan 6 kocsis szerelvénnyel közlekedik. A HÉV a fesztivál ideje alatt a Batthyány tér M+H és Kaszásdűlő között éjszaka is közlekedik, negyedóránként.

A 6-os villamos az augusztus 9-ről 10-re virradó éjszakától a 15-ről 16-ra virradó éjszakáig késő este és éjjel a megszokottnál sűrűbben indul.

A Hungária körúti éjszakai vonalakon, a 901-es, a 918-as és a 937-es éjszakai vonalon az augusztus 9-ről 10-re virradó éjszakától a 15-ről 16-ra virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművek közlekednek.

Rendkívüli hajójárat

Augusztus 9-e (szerda) és 15-e (kedd) között rendkívüli hajójárat közlekedik negyedóránként a Jászai Mari tér (Margit híd) és az Óbudai-sziget között. A hajókon CITYPASS karszalaggal, vagy a BKK díjszabása szerinti jegyekkel és bérletekkel utazhatnak.

A rendkívüli hajójáratra a Jászai Mari téren a 8-as kikötőnél, az Óbudai-szigeten a D12-es hajó kikötőjében lehet felszállni.

Sziget–Repülőtér transzferautóbuszok a be- és kiköltözéshez

A Sziget Fesztivál 2017 első napjain:

A kiköltözés napján, augusztus 16-én (szerdán):

A transzferjáraton a járművezető felszálláskor ellenőrzi a CityPASS karszalagot.

További változások a menetrend szerinti közösségi közlekedési vonalakon

A D11-es és a D12-es hajójáratra a Sziget Fesztivál ideje alatt a Jászai Mari téren megszokott helyétől eltérően a hídtól kissé távolabb a 10-es számú kikötőben lehet felszállni. A BKK D12-es, menetrend szerinti hajójárata a fesztivál ideje alatt nem áll meg az Óbudai-sziget kikötőnél.

A fesztivál ideje alatt a 226-os busz nem tér be az Óbudai-szigetre, az Árpád híd M és Aquincum H között közlekedik, a Bogdáni út megállóhelytől a Szentendrei úton haladva, az érintett megállóhelyeken megállva. A buszjárat ebben az időszakban nem érinti az Óbudai-szigeten lévő megállóhelyeket.

Közúti forgalomkorlátozások az Óbudai-sziget környékén

A Sziget Fesztivál idején biztonsági okokból idén is kell forgalomkorlátozásokra számítani az Óbudai-sziget környékén. 2017. augusztus 4-én (pénteken) déli 12 órától augusztus 18-án (pénteken) délután 18 óráig lezárják az Ángel Sanz Briz utat a Mozaik utca és az Auchan áruház behajtója között, valamint lezárásra kell számítani a Mozaik utcában a Mozaik utca 16. szám és az Ángel Sanz Briz út között is. A Mozaik utca–Ángel Sanz Briz út–Óbudai rakpart csomópontban a jelzőberendezés a rendezvény ideje alatt sárga villogó üzemmódban működik.

Ugyanezen időszakban tilos megállni a követező területeken:

Az Ángel Sanz Briz út K-hídi csomópontja közelében lévő parkolóban helyezik majd el a jegypénztárakat, ezért itt megállási tilalom lesz érvényben.

A Szentendrei út–Reményi Ede út–Ángel Sanz Briz út–Mozaik utca által határolt területre a rendezvény ideje alatt csak engedéllyel lehet behajtani.

A budai alsó rakpart a Halász utca és Mozaik utcai csomópont közti szakaszán – rendőri kordonpontok kialakításával – behajtási tilalom lesz érvényben augusztus 9-étől (szerdától) 17-ig (csütörtökig) minden nap déli 12 és este 22 óra között. A rakpart lezárt szakaszára rendőri mérlegelés alapján csak a célforgalom hajthat majd be.

Taxiszolgáltatás

A Sziget hivatalos partnere a City Taxi, a társaság szolgáltatása a rögzített hatósági áron vehető igénybe. A BKK a Sziget térségében kiemelten figyelemmel kíséri és fokozottan ellenőrzi a taxiszolgáltatást.

Sziget-Budapest CITYPASS

A kék alapszínű Sziget-Budapest CITYPASS bérlet, illetve a sötétkék alapszínű 48 órás CITYPASS érvényességi ideje alatt korlátlan számú utazásra jogosít

A Sziget – Budapest CITYPASS birtokában igénybe további kedvezmények is igénybe vehetők. További információk: http://sziget.hu/fesztival/info/sziget_-_budapest_citypass/.

A CITYPASS bérlet augusztus 5-én 0 órától augusztus 17-én 23:59-ig érvényes, ára 11.900 forint. A 48 órás CITYPASS a kiváltás napjától másnap éjfélig érvényes, ára 4500 forint.

A CITYPASS karszalag a BKK reptéri Ügyfélpontjain és a Sziget árusítóhelyein is megvásárolható, a fesztiválra való belépésre azonban nem jogosít.

A fesztiválozóknak jó szórakozást kíván a BKK!

Budapest, 2017. augusztus 4.

Budapesti Közlekedési Központ