- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Pótlóbusz jár az 56-os és az 56A villamos vonalán augusztus 21-től egy hónapig

Villamospálya-felújítás kezdődik a Krisztina körúton, ezért egy hónapra módosul az 56-os villamoscsalád közlekedése: augusztus 21-étől (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig) a Krisztinavárosi vonalszakaszon a villamosok nem közlekednek, ezen a szakaszon pótlóbuszok viszik az utasokat. A munkák idejére változik az 56-oson kívül az 59-es és a 61-es villamoscsalád közlekedése is.

2017. augusztus 21-től szeptember 24-ig a BKV Zrt. villamospálya-felújítási munkákat végez az 56-os és az 56A villamos I. kerületi Krisztina körúti vágányszakaszán, a Mikó utca és Orvos lépcső között. A felújítandó szakasz műszaki állapota rossz, a mintegy 30 éve épült vágányon az elmúlt időszakban nem végeztek nagyobb mértékű beavatkozást, ezért felújítása nem halasztható.

Közlekedés a budai villamosvonalakon augusztus 21-től 27-ig

Augusztus 21-től (hétfőtől) 27-ig (vasárnapig)

56-os, 56A villamos

Az 56-os és az 56A villamos nem közlekedik. A villamosok vonalán a hűvösvölgyi és a krisztinavárosi szakaszokon az 56-os pótlóbusszal, a Fehérvári úton pedig az 56-os villamos helyett a Szent János kórház és a Városház tér között, a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal utazhatnak.

56-os pótlóbusz

A Hűvösvölgy felől a Szent Gellért tér M felé tartó pótlóbuszok a Hűvösvölgyi út–Szilágyi Erzsébet fasor–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Mikó utca–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart útvonalon haladnak az alábbi megállóhelyek érintésével:

A Szent Gellért tér M felől Hűvösvölgy felé tartó pótlóbuszok a Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Mikó utca–Krisztina körút–Vérmező út–Várfok utca–Széll Kálmán tér–Margit körút–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Hűvösvölgyi út útvonalon haladnak az alábbi megállóhelyek érintésével:

59-es, 61-es villamos

A Hűvösvölgyi úti támfalfelújítás miatti korlátozások továbbra is érvényben maradnak egyes budai villamosvonalakon:

61B villamos

A Városház tér a hétköznap csúcsidőszakokban közlekedő 61B villamossal érhető el; a villamosjárat Szent János kórház és a Móricz Zsigmond körtér M között a 61-es, onnan a Városház térig a 47-es villamos megállóit érinti.

Közlekedés a budai villamosvonalakon augusztus 28-tól szeptember 24-ig

Augusztus 28-tól (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig)

56-os, 56A villamos

Az 56-os és 56A villamos szeptemberig nem közlekedik. Szeptember 1-jétől a reggeli csúcsforgalomban az 56-os villamos a Széll Kálmán térig közlekedik.

A villamosok vonalán a hűvösvölgyi szakaszon a 61-61B és az egész nap közlekedő 59B villamossal (szeptembertől továbbá a Széll Kálmán térig közlekedő 56-os járattal), a krisztinavárosi szakaszokon pótlóbuszokkal, a Fehérvári úton pedig az 56-os villamos helyett a Hűvösvölgy és a Városház tér között, a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal utazhatnak.

56-os pótlóbusz

A Széll Kálmán tér M felől a Szent Gellért tér M felé tartó pótlóbuszok a Széll Kálmán tér–Margit körút–Krisztina körút–Mikó utca–Attila út–Dózsa György tér–Krisztina körút–Döbrentei tér–Szent Gellért rakpart–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér útvonalon haladnak az alábbi megállóhelyek érintésével:

A Szent Gellért tér M felől a Széll Kálmán tér M felé tartó pótlóbuszok a Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Mikó utca–Krisztina körút–Vérmező út–Várfok utca–Széll Kálmán tér útvonalon haladnak az alábbi megállóhelyek érintésével:

59-es villamoscsalád

Az 59-es és az 59A villamos közlekedése szünetel, a vonalon 59B jelzéssel közlekedik villamos Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között az 59-es és az 59A villamos üzemidejében is.

61-es, 61B villamos

A 61-es villamos eredeti végállomásai, a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között jár, a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban azonban meghosszabbítva, 61B jelzéssel a Városház térig közlekedik.

Változások a kapcsolódó buszjáratok útvonalán

Augusztus 21-től (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig) a Deák Ferenc tér M irányú 16-os és az Uránia felé közlekedő 916-os busz a Dózsa György tér–Attila út–Alagút utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti Krisztina tér megállóját. A terelt vonalszakaszon a 16-os és a 916-os buszra az Alagút utcában az Attila út kereszteződése után lehet felszállni.

A közúti forgalmi rend változásai

Augusztus 21-től (hétfőtől) a felújítási munkák miatt a Krisztina körút Orvos lépcső és Mikó utca közötti szakaszát egyirányúsítják az Erzsébet híd irányába, a munkaterület mellett a forgalom egy sávon haladhat. Az Attila útról a Krisztina körút az Attila út–Mikó utca terelőútvonalon lesz elérhető; a forgalom segítése érdekében az Attila út–Mikó utca csomópontban a Krisztina körút felé engedélyezett lesz önálló kanyarodó sávból a balra kanyarodás.

Az Attila úton a Széll Kálmán tér felé tartó forgalom gördülékenyebb haladása érdekében az Alagút utcai csomópontban a Széll Kálmán tér felől érkezők a belső sávból nem tudnak majd balra, a Lánchíd felé kanyarodni. Ezt a haladási irányt pótolja, hogy a Krisztina körút–Mészáros utca kereszteződésben a Széll Kálmán tér felől érkezők balra is kanyarodhatnak, így a Lánchíd a Krisztina körút felől lesz elérhető.

A felújítási munkák a Mikó utcai és a Mészáros utcai kereszteződést is érintik, így a Mikó utca felől érkezők csak jobbra kanyarodhatnak majd. A Mészáros utcai kereszteződésben időszakosan csak irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Budapest, 2017. augusztus 17.

Budapesti Közlekedési Központ