Ismét járnak a villamosok Hűvösvölgybe 2017. augusztus 28-tól

A 61-es villamos 2017. augusztus 28-tól (hétfőtől) újra eredeti útvonalán, Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik, mert a BKV Zrt. befejezte a II. kerületi Ördög-árok patakmedrének támfal építési munkálatait és a kapcsolódó vágányjavítási munkákat. Az 56-os járat útvonalán a Krisztina körúton zajló vágányfelújítás miatt 2017. szeptember 24-ig még korlátozások várhatóak. Jó hír a bicikliseknek, hogy 2017. augusztus 28-ától a Hűvösvölgybe közlekedő villamosok többségén lehet már kerékpárt szállítani.

Ismét Hűvösvölgyig jár a 61-es villamos

A 61-es villamos 2017. augusztus 28-tól (hétfőtől) ismét az eredeti útvonalon, Hűvösvölgy és Móricz Zsigmond körtér M között közlekedik. A korábbi tájékoztatásnak megfelelően az 56-os villamos vonalán 2017. szeptember 24-ig folytatódik a villamospálya-felújítás a Krisztina körúton, ezért az 56-os villamoscsalád vonalán még korlátozások várhatóak. Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között a 61-es, valamint hétköznap reggel csúcsidőben az 56-os villamossal lehet utazni, míg a Szent Gellért tér M és a Széll Kálmán tér M között 56-os jelzéssel villamospótló autóbusz közlekedik. Az 59-es villamoscsalád vonalán 2017. szeptember 24-ig 59B jelzéssel közlekedik villamos – az 59-es és az 59A üzemidejében is – a Márton Áron tér és Hűvösvölgy között.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen