Forgalmi változások: Tömegközlekedés

Hétfőn néhány órára módosul a 19-es, a 41-es villamosok és a 109-es autóbusz közlekedése

2017. augusztus 7-én, hétfőn, az I. kerületi Várkert rakparton reklámfilmet forgatnak, ezért ezen a napon 11 és 17 óra között módosul a 19-es és a 41-es villamos közlekedése. Ebben az időszakban a Várkert és Bem rakparti szakaszon a Szarvas térig meghosszabbított 109-es autóbusszal utazhatnak.

19-es 41-es villamos

2017. augusztus 7-én 11 és 17 óra között a villamosok a Frankel Leó út és a Rudas Gyógyfürdő között módosított útvonalon, a Margit körút – Széll Kálmán tér – Krisztina körúton keresztül közlekednek, ezért nem érintik a Várkert Bazár, a Clark Ádám tér, a Halász utca, a Batthyány tér M+H, a Bem József tér és a Margit híd, budai hídfő H megállóhelyeket. A terelt szakaszon a villamosok a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér között a 17-es, a Déli pályaudvar és a Döbrentei tér között az 56A villamos megállóhelyein állnak meg.

A villamosok által nem érintett megállókat a meghosszabbított útvonalú 109-es busz pótolja.

109-es autóbusz

A villamosok terelése idején, 2017. augusztus 7-én 11 és 17 óra között a 109-es autóbusz a déli szakaszán meghosszabbított útvonalon, a Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd utca érintésével a Szarvas térig közlekedik, ahol átszállhatnak a Döbrentei téren megálló, Dél-Buda felé tartó 19-es és 41-es villamosra is.

A meghosszabbított útszakaszon a 109-es buszra a Szarvas tér felé alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Batthyány tér M+H: a 990-es autóbusz Rákoskeresztúr irányú megállóhelye,

o   Halász utca: a 990-es autóbusz megállóhelye,

o   Clark Ádám tér: a Lánchíd utcában a körforgalom után,

o   Várkert Bazár: az Apród utcában.

A meghosszabbított útszakaszon a 109-es buszra a Batthyány tér felé alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Szarvas tér: az Apród utcában, az Attila út kereszteződésénél,

o   Várkert Bazár: a Lánchíd utcában az Ybl Miklós térnél,

o   Clark Ádám tér: a Lánchíd utcában a körforgalom előtt,

o   Halász utca: a 990-es autóbusz megállóhelye,

o   Batthyány tér M+H: a Fő utcán, a buszvégállomás mellett.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

 

Kategória: Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.