Forgalmi változások

Forgalomkorlátozások futóverseny miatt a Budai alsó rakparton és környékén augusztus 5-én este

2017. augusztus 5-éről (szombatról) 6-ára (vasárnapra) virradóra a Várkert Bazár és környéke, valamint a Budai alsó rakpart forgalmának korlátozásával rendezik meg az NN Night Run Budapest futóversenyt. A lezárások miatt a 19-es és a 41-es villamos szombaton egész nap módosított útvonalon közlekedik a Frankel Leó út és a Rudas Gyógyfürdő között, a 16-os busz forgalmában pedig este kell korlátozásra számítani: ekkor a budai Várat csak a Széll Kálmán tér felől lehet majd megközelíteni.

Közúti forgalomkorlátozások

Augusztus 5-én (szombaton) lezárják a közúti forgalom elől

  • az Apród utcát, az Ybl Miklós teret 6 órától másnap hajnali 4 óráig,
  • a Budai alsó rakpart Pázmány Péter rakparti lehajtóját 20:00 és 1:20 között, Goldmann György téri lehajtóját 20:10 és 1:30 között, valamint Halász utcai lehajtóját 20:20 és 1:40 között,
  • a Budai alsó rakpart Üstökös utcai és Margit hídi lehajtóját 20:30 és 1:50 között,
  • a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Jégtörő utca között 20:40 és 2:00 között,
  • a Palota utat 21:45 és 22:45 között.

Közösségi közlekedési változások

Augusztus 5-én (szombaton) a 19-es és a 41-es villamos egész nap menetrend szerinti végállomásai között, ám a Margit híd, budai hídfő H és a Rudas Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve, a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon közlekedik. Mindkét irányban kimarad a Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló. A terelt vonalszakaszon a villamosok a Margit híd, budai hídfő és a Széll Kálmán tér M között a 17-es villamos, a Déli pályaudvar M és a Rudas Gyógyfürdő között az 56A villamos megállóiban állnak meg. A Batthyány tér megközelítésére a BKK az M2-es metró, a H5-ös HÉV vagy a 11-es, a 39-es, illetve a 109-es autóbusz valamelyikének használatát javasolja.

Augusztus 5-én (szombaton) este várhatóan 21:45 és 22:45 között a 16-os busz nem közlekedik. A budai Várat ebben az időszakban a Széll Kálmán térről a szokásosnál sűrűbben induló 16A busszal, vagy – 22 óráig – a Clark Ádám térről induló Budavári Siklóval lehet megközelíteni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

A futóversennyel kapcsolatban további információk a verseny oldalán érhetők el: http://futas.maratonman.hu/night-run-rendezvenyinfo-2/

Budapest, 2017. augusztus 3.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.