Forgalmi változások

Forgalomkorlátozás a Nyugati térnél augusztus 28-tól tíz éjszaka

2017. augusztus 28-ától (hétfőtől) tíz egymást követő éjszakára lezárják a Váci út elejét a Nyugati téri felüljáróhoz csatlakozó gyalogos híd bontása miatt, azaz éjszakánként a Nagykörútról egyik irányból sem lehet a Váci útra kanyarodni, és a Nyugati téri parkolóba sem lehet behajtani. A bontási munkákat 23:50 és 4:00 között végzik, ebben az időszakban az egyébként a Nyugati tér érintésével közlekedő éjszakai buszjáratok is a buszvégállomást elkerülve, módosított útvonalon viszik az utasokat. Az elbontás előtt álló, lezárt gyalogos felüljáró évek óta nincs használatban, mivel a Nagykörút ellenkező oldalán található bevásárlóközpont felújításakor funkcióját vesztette, állapota azóta jelentősen leromlott.

Az augusztus 28-ról 29-re (hétfőről keddre) virradó éjszakától tíz egymást követő éjjel, 23:50 és 4:00 között nem lehet majd a Szent István körútról balra, illetve a Teréz körútról jobbra, a Váci útra kanyarodni. A BKK a Szent István körúti balra kanyarodás helyett a Teréz körút–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Nyugati téri felüljáró kerülőútvonalat, míg a Teréz körút felől a Podmaniczky utca–Ferdinánd híd útvonal igénybevételét ajánlja a Lehel tér felé közlekedőknek.

Figyelem! Az M3-as metróvonal felújításának előkészítési munkái miatt a Nyugati tér környékén további forgalomkorlátozások is érvényben vannak. Bővebb információ: https://www.bkv.hu/hu/forgalomkorlatozasok_a_nyugati_palyaudvari_metroallomas_kornyezeteben_az_m3as_metrovonal_felujitasanak_elokeszitesi_munkalatai_miatt_20170822

Változás az éjszakai buszjáratok közlekedésében

Az észak-pesti végállomása felé közlekedő 914-es, 914A, 950-es és 950A éjszakai busz a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út megállóhelytől a Podmaniczky utca–Ferdinánd híd–Lehel tér módosított útvonalon halad, ezért nem érinti sem a gyorsétterem előtti, sem a buszvégállomáson található Nyugati pályaudvar M megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon az éjszakai buszokra a Podmaniczky utcában, a 72-es troli Nyugati pályaudvar M megállójában lehet felszállni. A dél-pesti irányba közlekedő buszok útvonala nem változik.

A Békásmegyer irányú 923-as busz sem tér be a Nyugati téri buszvégállomásra. A buszra az ideiglenes Nyugati pályaudvar M megállóhelyen, a Teréz körúton a Podmaniczky utca kereszteződése előtti ideiglenes megállóban lehet felszállni.

A 931-es busz a Nyugati pályaudvar M helyett az Arany János utca M végállomásig közlekedik és onnan indul. Az éjszakai járat a Jászai Mari tértől a Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Arany János utca végállomás–Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti sem a Nyugati téri buszvégállomásnál, sem a Skála előtti megállóhelyet. A Nyugati pályaudvarnál a 931-es buszra a 9-es busz megállójában, a Szent István körúton a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodás előtt lehet felszállni.

A 934-es busz szintén nem érinti a Nyugati téri buszvégállomást, az éjszakai járatról a 9-es busz megállójában, a Szent István körúton a Bajcsy-Zsilinszky útra kanyarodás előtt lehet leszállni. A Békásmegyer felé induló buszokra a gyorsétterem előtt, a 9-es és a 923-as busz megállóhelyén lehet felszállni.

Budapest, 2017. augusztus 25.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.