Forgalmi változások

A Zöldlomb utcai körforgalom-építés befejező üteme miatt változik a 29-es és a 931-es busz közlekedése az augusztus 26-27-i hétvégén

A 2017. augusztus 26-27-i hétvégén, a Szépvölgyi út–Zöldlomb utca–Zöldmáli lejtő csomópontban zajló körforgalom-építés befejező üteme idején változik a 29-es busz közlekedése, mivel a teljes csomópontot lezárják a közúti forgalom elől. A Szentlélek tér H felé tartó buszok kétféle útvonalon közlekednek: a Zöldlomb utcai térség kiszolgálása érdekében 29-es jelzéssel, a Pusztaszeri út környékét érintve pedig 29B jelzéssel. A Hűvösvölgy felé tartó buszok továbbra is a július 24-e óta bevezetett ideiglenes forgalmi rend szerint viszik az utasokat. A hétvégén a 931-es busz közlekedése is változik. Az építési munkálatok befejezetését követően augusztus 28-tól a 29-es autóbuszok ismét a menetrendszerinti útvonalukon közlekednek.

Közlekedés a 29-es busz vonalán

A Szentlélek tér H felé közlekedő buszok két, részben különböző szakaszon, eltérő számozással közlekednek.

  • A 29-es jelzéssel közlekedő busz a Zöldlomb utcai térség kiszolgálása érdekében, a Pusztaszeri úti szakaszt elkerülve, a Zöldkert utcai megállótól a Zöldlomb utca–Csalit utca–Csatárka utca–Virág Benedek út útvonalon éri el a Szépvölgyi utat, ahonnan menetrend szerinti útvonalán közlekedik tovább. A járat nem érinti a Csalit utca, a Zöldmáli lejtő, a Szemlőhegyi-barlang, az Alsó Zöldmáli út, a Pusztaszeri út és a Felhévizi út megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra a Csalit utcában, a Zöldlomb utca kereszteződése után kialakított ideiglenes megállóban lehet felszállni.
  • A 29B jelzéssel közlekedő busz a Pusztaszeri út térségének kiszolgálása érdekében a Zöldlomb utcai és a Felső zöldmáli úti szakaszt elkerülve, a Verecke lépcső megállótól a Törökvész úton keresztül éri el a Pusztaszeri utat, ahonnan menetrend szerinti útvonalán közlekedik tovább. A járat nem érinti a Pitypang utca, a Zöldkert út, a Csalit utca, a Zöldmáli lejtő és a Szemlőhegyi-barlang megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra a 11-es, a 111-es, a 91-es és a 291-es busz érintett Tömörkény utca, Móricz Zsigmond Gimnázium, Baba utca, Pusztaszeri körönd és Vend utca megállóiban lehet felszállni.

A Hűvösvölgy felé közlekedő buszok továbbra is a már július 24-e óta érvényes ideiglenes forgalmi rend szerint, a Zöldmáli lejtő–Felső Zöldmáli út–Pitypang utca–Zöldlomb utca módosított útvonalon közlekednek, kihagyva a Csalit utca, a Zöldkert utca és a Pitypang utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Zöldkert utca: ideiglenes megállóhely a Felső Zöldmáli út 90-nel szemben, a Pitypang utca kereszteződése előtt 200 méterrel,
  • Pitypang utca: a Pitypang utcában a Zöldlomb utca kereszteződése előtt.

Közlekedés a 931-es busz vonalán

Augusztus 25-ről 26-ra (péntekről szombatra), a 26-ról 27-re (szombatról vasárnapra) és a 27-ről 28-ára (vasárnapról hétfőre) virradóra a Nyugati pályaudvar felé tartó 931-es éjszakai járat a Verecke lépcső megállóhelytől a Törökvész út–Pusztaszeri út–Cimbalom utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Pitypang utca, a Zöldkert út, a Csalit utca, a Zöldmáli lejtő és a Szemlőhegyi barlang megállót. A terelt vonalszakaszon a 931-es buszra a 11-es, a 111-es, a 91-es és a 291-es busz érintett Tömörkény utca, Móricz Zsigmond Gimnázium, Baba utca, Pusztaszeri körönd és Vend utca megállóiban lehet felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Budapest, 2017. augusztus 22.

Budapesti Közlekedési Központ

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: gyalogos közlekedés, Forgalmi változások: kerékpáros közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.