Közlemények kategória bejegyzései

2018 tavaszára FUTÁR-rendszerrel és kamerákkal felszerelve jár minden Combino villamos

Forgalomba állt a Nagykörúton a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. Az eszközök telepítése folyamatos, várhatóan 2018 tavaszára mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.
Újraindult és immár folyamatos a Nagykörúton és az 1-es vonalon is […]

Kategória: Híreink, Közlemények | Szóljon hozzá most!

Szeptemberben kezdődik az iskola, életbe lép a tanítási időben érvényes menetrend

2017. szeptember 1-jétől (péntektől) a közösségi közlekedési járatok a tanítási időszak idején érvényes menetrend szerint közlekednek. A BKK 24 ügyfélközpontban, illetve pénztárban, valamint közel 360 automatával biztosítja a jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, a tanév kezdetekor azonban ajánlja, hogy aki teheti, elővételben váltsa meg az utazáshoz szükséges bérletét. A fővárosi közösségi közlekedési szolgáltatást a 2016/2017-es tanévre, […]

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | Szóljon hozzá most!

Átadják az első beléptetőkapukat a Deák Ferenc téri metróállomáson

Holnaptól haladhatnak át az utasok a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál az elektronikus jegyrendszerhez kapcsolódó beléptetőkapukon. Ez a megállóhelyi infrastruktúra-telepítés első állomása, amelyen a BKK éles környezetben teszteli a beléptető kapuk funkcionális működését. Az utasok mindkét irányból nyitott kapukkal fognak találkozni az állomáson.
A Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratához összesen 10 beléptetőkaput […]

Kategória: Híreink, Közlemények | Szóljon hozzá most!

A BKK hajóival is elérhető a Kopaszi-gát

Szeptember elejétől hajóval is elérhető lesz Budapest kedvelt szabadidős helyszíne, a Kopaszi-gát. A BKK hajójáratai a fejlesztésnek köszönhetően 2017. szeptember 1-től újra érintik a kikötőt, így a D11-es és D12-es járat reggeltől estig Újpesttől, illetve a Rómaifürdőtől az új Kopaszi-gát–BudaPart kikötőig közlekedik.
A BKK újabb fejlesztést hajt végre a dunai menetrend szerinti hajóvonalakon: a MÜPA–Nemzeti Színház […]

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés, Híreink, Közlemények | Szóljon hozzá most!

Tovább bővül a kerékpárszállításra alkalmas járatok száma

Nyár végétől tovább bővül a kerékpárszállításra igénybe vehető járatok száma, augusztus 28-ától a Hűvösvölgybe közlekedő villamosvonalakon is lehet majd biciklivel utazni. A bővítésnek köszönhetően összesen 19 járatot vehetnek igénybe a kerékpárral közlekedők Budapesten.
A Budapesti Közlekedési Központ tovább növeli azoknak a járatoknak a számát, amelyeken kerékpárt is lehet szállítani. 2017. augusztus 28-tól, hétfőtől a hűvösvölgyi villamosvonalakon […]

Kategória: Híreink, Közlemények | Szóljon hozzá most!