- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Módosított útvonalon jár a 91-es és a 291-es busz 2017. július 24-étől 2017. szeptemberéig

A 91-es és a 291-es autóbusz módosított útvonalon jár 2017. július 24-én (hétfőn) az első járatindulástól várhatóan 2017. szeptember közepéig, mert a II. kerületi Gábor Áron utcában a Szilágyi Erzsébet fasor és a Pasaréti út között gázvezetéket építenek, ezért a Pasaréti út irányába az ellenkező útpályán egyirányúsítják az utat.

A munkálatok ideje alatt a 91-es autóbusz a Széll Kálmán tér M felé a Pasaréti útig változatlan, majd a Pasaréti út–Júlia utca–Szilágyi Erzsébet fasor módosított útvonalon halad, és nem érinti a Pasaréti út, a Szilágyi Erzsébet fasor és a Nagyajtai utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az 5-ös autóbusz Rákospalota irányú Júlia utca megállóhelyén állnak meg.

A munkálatok ideje alatt a 291-es autóbusz Zugliget, Libegő felé a Pasaréti útig változatlan, majd a Pasaréti út–Júlia utca–Szilágyi Erzsébet fasor módosított útvonalon halad, és nem érinti a Pasaréti út és a Szilágyi Erzsébet fasor megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az 5-ös autóbusz Rákospalota irányú Júlia utca megállóhelyén, valamint a 91-es, a 129-es és a 922-es autóbusz, illetve a 956-os autóbusz Nagyajtai utca megállójában állnak meg.

A munkálatok ideje alatt a 91-es és 291-es autóbusz a Nyugati pályaudvar M felé a Gábor Áron utcán a Szilágyi Erzsébet fasortól a Pasaréti út felé az ellenkező irányú, egyirányúsított útpályán halad. A Gábor Áron utca megállót a középszigeten, 20 méterrel hátrább; a Pasaréti út megállót pedig a középszigeten, párhuzamosan helyezik át.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.