Körforgalom épül a Szépvölgyi út–Zöldlomb utca–Zöldmáli lejtő csomópontban, változik a 29-es és a 111-es busz útvonala

Körforgalommá alakítják át a II. kerületi Szépvölgyi út–Zöldlomb utca–Zöldmáli lejtő csomópontot. Az építkezés idején, 2017. július 27-től várhatóan augusztus végéig a Zöldmáli lejtő egyirányú lesz a Felső Zöldmáli út irányába. A Szépvölgyi út Zöldmáli lejtő és Szélvész út közötti szakaszát szintén egyirányúsítják, csak a Szélvész út felé lehet itt haladni. Akik az ellenkező irányba tartanak, kerülőútvonalként a Szépvölgyi út–Virág Benedek utca–Pálvölgyi út–Szépvölgyi út–Zöldlomb utca útvonalat használhatják. A körforgalom építése idején a forgalomkorlátozások miatt már július 24-től (hétfőtől) módosul az érintett közösségi közlekedési járatok – a 29-es és a 111-es busz – útvonala is.

29-es autóbusz

Július 24-étől (hétfőtől) várhatóan augusztus végéig a 29-es busz Hűvösvölgy felé a Zöldmáli lejtő–Felső Zöldmáli út–Pitypang utca–Zöldlomb utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Csalit utca, a Zöldkert utca és a Pitypang utca megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 29-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Zöldkert utca: ideiglenes megállóhely a Felső Zöldmáli út 90-nel szemben, a Pitypang utca kereszteződése előtt 200 méterrel,
  • Pitypang utca: a Pitypang utcában a Zöldlomb utca kereszteződése előtt.

A 29-es buszjárat által nem érintett megállóhelyek a 111-es autóbusszal továbbra is elérhetők.

A Szentlélek tér H felé tartó buszok útvonala, megállóhelyei változatlanok.

Figyelem! A 29-es busz közlekedése július 24-e és augusztus 6-a között a Kelemen László utcai átjáró közlekedése miatt is változik, a BKK ezzel kapcsolatos tájékoztatása ezen a linken olvasható.

111-es autóbusz

Július 24-étől (hétfőtől) várhatóan augusztus végéig a 111-es busz a Batthyány tér M+H felé a Kolosy tér–Szépvölgyi út–Virág Benedek utca–Szépvölgyi út–Zöldlomb utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Felhévizi utca, a Pusztaszeri út 25., az Alsó Zöldmáli út, a Szemlő-hegyi-barlang, és a Zöldmáli lejtő megállóhelyet. A 111-es buszok által nem érintett megállóhelyek a 29-es autóbusszal továbbra is elérhetők.

Az Óbuda, Bogdáni út felé tartó buszok útvonala, megállóhelyei változatlanok.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Budapest, 2017. július 24.

Budapesti Közlekedési Központ