Forgalmi változások

Módosított útvonalon jár a 16-os, a 30-as, a 105-ös, a 212-es és a 979-es autóbusz, a 4-es és a 6-os pótlóbusz, valamint a 75-ös trolibusz 2017. június 23-án éjszaka

A 16-os, a 30-as, a 105-ös, a 212-es és a 979-es autóbusz, a 4-es és a 6-os pótlóbusz, valamint a 75-ös trolibusz módosított útvonalon jár 2017. június 23-án (pénteken) éjszaka, mert a Városligetben az „Olimpia Éjszakája” rendezvényt tartják. A rendezvény ideje alatt a 2-es, a 12-es és a 14-es villamos, a 23-as, az 54-es és az 55-ös autóbusz, valamint a 70-es, a 72-es, a 74-es, a 76-os és a 78-as trolibusz forgalmában néhány perces várakozás lehetséges. Hajnalban a Deák Ferenc tér M és a Reiner Frigyes park között 15 percenként induló Olimpia éjszakája autóbusz is közlekedik.

Az előkészítő és bontási munkák miatt 2017. június 23-án (pénteken) 18:00-tól 2017. június 24-én (szombaton) 6:00-ig az Olof Palme sétányt lezárják a Zichy Mihály út és a Hősök tere között.

A lezárás ideje alatt 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér felé a Stefánia útig a menetrend szerinti, majd a Stefánia út–Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad. Nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megállót. A trolibuszok ideigenesen a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor előtt), majd a 72-es trolibusz Vakok Intézete, Közlekedési Múzeum, Bethesda utca, Széchenyi fürdő M és Állatkert megállójában állnak meg.

Kerékpáros felvonulás

A kerékpáros felvonulás részvevői a Városliget, Kós Károly sétány–Hősök tere–Dózsa György út–Damjanich utca–Rottenbiller utca–Baross tér–Fiumei út–Orczy tér–Orczy út–Nagyvárad tér–Haller utca–Soroksári út–Boráros tér–Petőfi híd–Goldmann György tér–Valdemar és Nina Langlet rakpart–Raul Wallenberg rakpart–Friedrich Born rakpart–Sztéhlo Gábor rakpart–Halász utca–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Eötvös téri lehajtó–id. Antal József rakpart (Pesti alsó rakpart)–Carl Lutz rakpart–Dráva utca–Dózsa György út–Hősök  tere útvonalon haladnak. A felvonulás ideje alatt a nagyobb csomópontoknál a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik, néhány perces lezárás várható. A kerékpárverseny útvonalával megegyező forgalmat helyenként korlátozni kell, ezért az érintett járatok módosított útvonalon közlekednek.

A 75-ös trolibusz várhatóan 22:50-től az utolsó járatindulásig, a Dráva utca és a Dózsa György út, majd a Hősök tere lezárása idején a Puskás Ferenc Stadion M felé a Jászai Mari tér végállomás–Hollán Ernő utca–Csanády utca–Lehel tér–Ferdinánd híd–Izabella utca–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út módosított útvonalon halad. Nem érinti az Ipoly utca, a Vág utca, a Dráva utca, a Dózsa György út M, a Kassák Lajos utca, a Lehel utca/Dózsa György út, a Vágány utca/Dózsa György út és a Hősök tere M megállót. A trolibuszok ideiglenesen a 76-os trolibusz Hegedűs Gyula utca, Lehel tér M (Csanády utca), Ferdinánd híd (Izabella utca), Andrássy út (Vörösmarty utca M), továbbá a 105-ös busz Kodály körönd M, Bajza utca M megállójában állnak meg.

A 30-as autóbusz a Dózsa György út lezárása idején, várhatóan 23:00-tól az utolsó járatindulásig Káposztásmegyer felé a Dózsa György úton a Dvořák sétányig menetrend szerinti, majd a Dvořák sétány–Zichy Mihály út–Erzsébet királyné útja–Hungária körút–felüljáró–Reitter Ferenc utca útvonalon halad. Nem érinti a Hősök tere M, a Vágány utca/Dózsa György út és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

 • Közlekedési Múzeum: a 70-es trolibusz megállóhelyén;
 • Kacsóh Pongrác út: a 901-es, a 918-as és a 937-es autóbusz megállóhelyén;
 • Vágány utca/Róbert Károly körút: a 32-es autóbusz megállóhelyén.

A 30-as autóbusz várhatóan 23:00-tól az utolsó járatindulásig, a Dózsa György út lezárása idején Keleti pályaudvar M felé a Vágány utcáig a menetrend szerinti, majd a Róbert Károly körúti felüljáró–Hungária körút–Erzsébet királyné útja–Zichy Mihály út–Dvořák sétány–Dózsa György út módosított útvonalon halad. Nem érinti a Vágány utca/Dózsa György út, a Hősök tere M, a Benczúr utca és a Damjanich utca/Dózsa György út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

 • Kacsóh Pongrác út: a 901-es és a 918-as autóbusz megállóhelyén;
 • Közlekedési Múzeum: a 70-es trolibusz megállóhelyén;
 • Dvořák sétány: a 70-es trolibusz megállóhelyén.

A 105-ös autóbusz várhatóan 22:30-tól az utolsó járatindulásig a Dózsa György út félpályás korlátozása, valamint az Alagút, a Széchenyi lánchíd és a Széchenyi István tér lezárása miatt az Apor Vilmos tér felé a Vágány utcáig menetrend szerinti, majd a felüljáró–Hungária körút–Kacsóh Pongrác út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Szondi utca–Bajza utca–Podmaniczky utca–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút–Margit híd–Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút–Mészáros utca módosított útvonalon halad. Nem érinti a Vágány utca/Róbert Károly körút, a Vágány utca/Dózsa György út, a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály körönd M, a Vörösmarty utca M, az Oktogon M, az Opera M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, a Deák Ferenc tér M, a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér és a Krisztina tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

 • Vágány utca/Róbert Károly körút: a 901-es autóbusz megállóhelyén;
 • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Gundel Károly út: a 75-ös trolibusz megállóhelyén;
 • Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Rippl-Rónai utca: a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Bajza utca: a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Ferdinánd híd (Izabella utca): a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca): a 72-es trolibusz megállóhelyén;
 • Nyugati pályaudvar M: a 9-es autóbusz megállóhelyén;
 • Jászai Mari tér: a 9-es autóbusz megállóhelyén;
 • Margit híd, budai hídfő H: a 91-es és a 191-es autóbusz megállóhelyén;
 • Mechwart liget: a 960-as autóbusz megállóhelyén;
 • Széna tér: a 960-as autóbusz megállóhelyén;
 • Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállóhelyén;
 • Déli pályaudvar M: a metrópótló autóbusz megállóhelyén, a Krisztina körúton);
 • Krisztina tér: a Mészáros utcában, a bekanyarodás után.

A 105-ös autóbusz várhatóan 22:30-tól az utolsó járatindulásig a Dózsa György út félpályás korlátozása, valamint az Alagút, a Széchenyi lánchíd és a Széchenyi István tér lezárása miatt a Gyöngyösi utca M felé a Mészáros utcáig a menetrend szerinti útvonalon, majd az Attila út–Vérmező út–Margit körút–Tölgyfa utca–Margit körút–Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Váci út–Lehel utca–Lehel út módosított útvonalon halad. Nem érinti a Clark Ádám tér, a Széchenyi István térJózsef nádor tér, a Deák Ferenc tér M, a Bajcsy-Zsilinszky út M, az Opera M, az Oktogon M, a Vörösmarty utca M, a Kodály körönd M, a Bajza utca M, a Hősök tere M és a Vágány utca/Dózsa György út megállót. Az autóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

 • Alagút utca: az 5-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Korlát utca: az 5-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Körmöci utca: az 5-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Széll Kálmán tér M: a 39-es autóbusz megállóhelyén;
 • Széna tér: a 960-as autóbusz megállóhelyén;
 • Mechwart liget: a 960-as busz megállóhelyén;
 • Margit híd, budai hídfő H: a villamospótló buszmegállóhelyén;
 • Jászai Mari tér: a 9-es autóbusz megállóhelyén;
 • Nyugati pályaudvar M: a buszvégállomási leszállóhelyen, a Váci úton.
 • Lehel tér M: a 914-es autóbusz megállóhelyén.

A Dózsa György út és Szondi utca/Gundel Károly út, valamint a Lehel út kereszteződésénél néhány perces várakozás lehetséges.

A212-es autóbusz várhatóan 22:10 és 23:00 között rövidített útvonalon, a Svábhegy és a Budafoki út/Szerémi sor megálló között közlekedik a Svábhegy felől az Október huszonharmadika utcáig a menetrend szerinti, majd a Budafoki út–Karinthy Frigyes út–Irinyi József utca útvonalon. A Budafoki út/Szerémi sor megállót pesti végállomása felé, a Petőfi híd, budai hídfő és a Boráros tér H megállót pedig egyik irányban sem érinti.  Az autóbuszok ideiglenesen a 133E autóbusz Budafoki út/Karinthy Frigyes út megállójában állnak meg.

A 4-es és a 6-os pótlóbusz várhatóan 22:00 és az utolsó járatindulásig Pest felé a Petőfi hídon nem érinti a Boráros tér H és a Mester utca/Ferenc körút megállót. A pótlóbuszok ideiglenesen az alábbi megállókban állnak meg:

 • Boráros tér H: a pótlóbusz megállóhelyén a Ferenc körút 1. szám előtt;
 • Mester utca/Ferenc körút: a 923-as autóbusz megállóhelyén.

A 4-es és a 6-os pótlóbusz várhatóan 22:00 és az utolsó járatindulásig a Boráros térnél Buda felé ideiglenesen a 4-es és 6-os villamos megállóhelyén áll meg.

16-os autóbusz várhatóan 22:30 és 23:20 között rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és Clark Ádám tér között közlekedik. A Széchenyi István tér, a József nádor tér, a Deák Ferenc tér M, a Hild tér megállókat az autóbuszok egyik irányban sem érintik, a Clark Ádám tér megálló helyett pedig ideiglenesen a Hunyadi János út 1. szám előtt állnak meg.

Futóversenyek

Az Ajtósi Dürer sor Dózsa György út irányú útpályáját a Hermina út és a Dózsa György út között lezárják 2017. június 24-én (szombaton) 0:15-től várhatóan 2:30-ig. Ebben az időszakban a 979-es autóbusz Csepel, Csillagtelep felé a Thököly úton a Stefánia útig a menetrend szerinti, majd a Thököly út–Dózsa György út–Andrássy út módosított útvonalon halad. Nem érinti a Stefánia út/Thököly út, a Zichy Géza utca és az Ötvenhatosok tere megállót. Az autóbuszok az 5-ös, a 7-es, a 110-es, a 112-es, a 907-es és a 973-as autóbusz Stefánia út/Thököly út és a Cházár András utca, valamint a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz Ötvenhatosok tere megállójában állnak meg.

Olimpia éjszakája autóbusz

Az „OLÉ” jelzésű autóbusz a Deák Ferenc tér M felé 2017. június 24-én (szombaton) 1:02 és 4:17 között 15 percenként a Reiner Frigyes park végállomás–Thököly út–Dózsa György út–Hősök tere M–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér M végállomás útvonalon halad és az alábbi megállóhelyeken állnak meg:

 • Reiner Frigyes park (felszállóhely): az 5-ös, a 7-es, a 110-es, a 112-es és a 133E autóbusz megállóhelyén;
 • Damjanich utca/Dózsa György út: a 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz megállóhelyén;
 • Hősök tere M: a 979-es autóbusz megállóhelyén, az Andrássy úton;
 • Oktogon M: a 105-ös és a 979-es autóbusz megállóhelyén;
 • Deák Ferenc tér M: a 105-ös autóbusz megállóhelyén.

Az „OLÉ” jelzésű autóbusz a Reiner Frigyes park felé 1:27 és 3:57 között 15 percenként a Deák Ferenc tér M–Erzsébet tér–József Attila utca–Andrássy út–Hősök tere–Dózsa György út–Reiner Frigyes park végállomás útvonalon halad és az alábbi megállóhelyeken állnak meg:

 • Deák Ferenc tér M: a 105-ös autóbusz megállóhelyén;
 • Oktogon M: a 105-ös és a 979-es autóbusz megállóhelyén;
 • Benczúr utca: a 979-es autóbusz megállóhelyén;
 • Damjanich utca/Dózsa György út: a 30-as, a 30A és a 230 autóbusz megállóhelyén;
 • Reiner Frigyes park (leszállóhely): a 30-as, a 30A és a 230 autóbusz megállóhelyén.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: gépkocsi közlekedés, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.