- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Forgalomkorlátozások a Városliget környékén július 2-án kerékpárosverseny miatt, több trolibusz útvonala is módosul

2017. július 2-án (vasárnap) 16 és 18 óra között egyes városligeti utak forgalmát korlátozzák, mert ekkor rendezik a Tour de Hongrie kerékpárversenyt. A lezárások miatt módosul az érintett közösségi közlekedési járatok – a 70-es és a 75-ös trolibusz – útvonala.

 Közúti forgalomkorlátozások

A Hermina út Ajtósi Dürer sor és Kós Károly sétány közötti szakaszán mindkét oldalon tilos a várakozás 6 és 19 óra között.

Az Olof Palme sétány Műjégpálya előtti szakaszát lezárják a forgalom elől 11 és 19 óra között.

Az Ajtósi Dürer sor Stefánia út és Hermina út közötti szakaszán a Városliget irányú útpályát lezárják 13 és 19 óra között, a kétirányú forgalom az úttest másik oldalán haladhat, rendőri forgalomirányítással.

A Hermina út Ajtósi Dürer sor és Kós Károly sétány közötti szakaszán a Városliget irányú útpályát lezárják 16 és 19 óra között, a kétirányú forgalom az úttest másik oldalán haladhat, rendőri forgalomirányítással.

Lezárják a gépjárműforgalom elől a Hősök tere Műcsarnok előtti – Kós Károly sétány felé vezető – útpályáját és a Kós Károly sétányt 16 és 19 óra között.

Szakaszosan leállítják a gépjárműforgalmat a Vácit úton a városhatár és a Dózsa György út között (valamint a betorkolló utak kereszteződésben), valamint a Dózsa György úton a Váci út és a Hősök tere között (valamint a betorkolló utak kereszteződésében) várhatóan 16:45 és 17 óra között.

70-es trolibusz

16 és 18 óra között a 70-es trolibusz mindkét irányba az Erzsébet királyné útja–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út–Damjanich utca módosított útvonalon halad, ezért nem érinti az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállót. A terelt vonalszakaszon a 70-es trolibuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

72-es és 74-es trolibusz

16 és 18 óra között a 72-es és a 74-es trolibusz Zugló vasútállomás, illetve a Csáktornya park felé a Hermina úton, megszokott útvonalukon, azonban az ellenkező irányú útpályán haladnak. A 72-es és a 74-es trolibuszra az alábbi ideiglenes megállókban lehet felszállni:

75-ös trolibusz

10 órától az utolsó járatindulásig a 75-ös trolibusz a Jászai Mari tér irányába a Stefánia út és a Dózsa György út között az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 75-ös trolira az alábbi megállókban lehet felszállni:

A Puskás Ferenc Stadion M irányú trolik útvonala nem változik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Budapest, 2017. június 28.

Budapesti Közlekedési Központ