- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Változik egyes budai villamosjáratok közlekedése a hűvösvölgyi támfalátépítés miatt május végétől augusztus végéig

2017. május 27-étől várhatóan augusztus végéig változik egyes budai villamosjáratok közlekedése: az 56-os, az 56A és a 61-es rövidített útvonalon, dél-budai végállomásától a Szent János kórházig közlekedik, az 59-es villamos pedig – az 59A és az 59B villamos helyett is – meghosszabbított útvonalon, Budagyöngye és a Márton Áron tér között jár, mert a II. kerületben az Ördög-árok patakmedrének támfalait átépítik az Akadémia és a Zuhatag sor megállóhely között, illetve vágányjavítási munkák zajlanak a lezárt vonalszakasz több pontján. Hűvösvölgybe a Széll Kálmán térről a 61-es pótlóbusszal lehet eljutni, melynek gyorsabb közlekedését egyes szakaszokon ideiglenes buszsáv is segíti.

Közlekedés a hűvösvölgyi villamosjáratok vonalán

Május 27-étől várhatóan augusztus 27-ig a hűvösvölgyi villamosok rövidített útvonalon közlekednek:

Az 59B villamos ebben az időszakban nem közlekedik, helyette a Budagyöngye és a Márton Áron tér között az 59-es villamossal utazhatnak.

Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér M között a  61-es jelzésű pótlóbusszal lehet utazni. A villamospótló buszok gyorsabb közlekedését a Vadaskerti út és a Kelemen László utca között ideiglenes buszsáv segíti majd.

Közlekedés az 59-es járatcsalád vonalán

Május 27-étől várhatóan augusztus 27-ig az 59-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Márton Áron tér és Budagyöngye között közlekedik. Ebben az időszakban az 59A és az 59B villamos nem jár.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Budapest, 2017. május 24.

Budapesti Közlekedési Központ