- Budapesti Közlekedési Központ - https://bkk.hu -

Május 23-án üzemkezdettől az 51-es és az 52-es villamos módosított útvonalon közlekedik

2017.05.23-án (kedden) üzemkezdettől az 51-es villamos a Mester utca/Ferenc körút és a Határ út M között, az 52-es villamos pedig 22.03-ig a Határ út M és a Mester utca/Ferenc körút között, majd a Határ út M és a Gubacsi út/Határ út között közlekedik felsővezeték-szakadás miatt. A kimaradó szakaszon a villamosok helyett pótlóbusszal lehet utazni.

A pótlóbusz Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé a Gubacsi út/Határ út végállomás – Gubacsi út – Török Flóris utca – Nagysándor József utca – Vörösmarty utca – Előd utca – Pesterzsébet, Pacsirtatelep végállomás útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

A pótlóbusz a Gubacsi út/Határ út felé a Pesterzsébet, Pacsirtatelep végállomás – Előd utca – Török Flóris utca – Székelyhíd utca – Ady Endre utca – Nagysándor József utca – Jókai Mór utca – Határ út – Szabadkai út – Gubacsi út – Gubacsi út/Határ út útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.