Forgalmi változások

Forgalomkorlátozások a budai és a pesti belvárosban május 21-én demonstráció miatt

2017. május 21-én (vasárnap) kora este demonstrációt tartanak a fővárosban, amely miatt reggel 6-tól éjfélig lezárják a Műegyetem felső rakpart egy szakaszát, valamint este a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Kiskörút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalat.A forgalomkorlátozások miatt módosul az érintett közösségi közlekedési járatok – a 2-es, a 47-es, a 49-es villamos, a 9-es, a 15-115-ös, a 16-os, a 105-ös, a 133E autóbusz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 75-ös trolibusz útvonala. A BKK javasolja a belvároson át utazóknak a metrók igénybevételét.

A demonstráció miatt lezárják a közúti forgalom elől

  • a Műegyetem felső rakpartot a Szent Gellért tér és a Bertalan Lajos utca között 6:00-tól éjfélig;
  • a Szent Gellért tér–Szabadság híd–Vámház körút–Múzeum körút–Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalat várhatóan 17:45-től 19:00-ig.

Az útlezárások miatt az érintett közösségi közlekedési járatok útvonala az alábbiak szerint módosul.

2-es villamos

Várhatóan 19:00 és 21:00 között a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.

5-ös, 7-es, 8E, 110-es, 112-es, 133E, 178-as autóbusz

A felsorolt buszjáratok várhatóan 18:10 és 18:50 között megnövekedett menetidővel közlekednek, mert a buszok megvárják a Kossuth Lajos utca Astoria és Ferenciek tere közötti lezárásának feloldását. Hosszan tartó korlátozás esetén az autóbuszok visszafordulnak pesti, illetve budai végállomásaik felé.

9-es autóbusz

Várhatóan 17:45 és 19:10 között a 9-es busz a Kiskörút-Bajcsy-Zsilinszky út helyett a Nagykörútra terelve közlekedik:

  • Az Óbuda, Bogdáni út felé tartó buszok a Mária utca–Üllői út–József körút–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati tér módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Szentkirályi utca és a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 9-es buszra a 923-as járat alábbi megállóhelyein lehet felszállni:

o   Corvin-negyed M,

o   Harminckettesek tere,

o   Rákóczi tér M,

o   Blaha Lujza tér M (Népszínház utca),

o   Blaha Lujza tér M,

o   Wesselényi utca/Erzsébet körút,

o   Király utca/Erzsébet körút,

o   Oktogon M.

  • A Kőbánya alsó vasútállomás felé tartó buszok a Nyugati tér-Teréz körút-Erzsébet körút-Blaha Lujza tér-József körút–Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinzsky út és a Kálvin tér M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 9-es buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

o   Aradi utca (Oktogon M): a 923-as busz megállóhelye,

o   Oktogon M: a 923-as busz megállóhelye,

o   Király utca/Erzsébet körút: a 923-as busz megállóhelye,

o   Wesselényi utca/Erzsébet körút: a 923-as busz megállóhelye,

o   Blaha Lujza tér M: a 923-as busz megállóhelye,

o   Rákóczi tér M: a 923-as busz megállóhelye,

o   Harminckettesek tere: a 923-as busz megállóhelye,

o   Corvin-negyed M: az Üllői úton a Mária utca kereszteződése előtt,

o   Kálvin tér M: az Üllői úton a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt.

15-ös és 115-ös autóbusz

Várhatóan 17:45 és 19:25 között a 15-ös és a 115-ös busz rövidített útvonalon, a Gyöngyösi utca M, illetve az Árpád híd M végállomástól a Nyugati pályaudvar M megállóhelyig közlekedik. A Nyugati pályaudvarnál a 15-ösre és a 115-ösre a buszvégállomáson szállhatnak fel.

16-os autóbusz

Várhatóan 18:00 és 19:00 között a 16-os busz rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér M és a Széchenyi István tér között közlekedik.

47-es és 49-es villamos

Várhatóan 17:30 és 18:45 között a 47-es és a 49-es villamos rövidített útvonalon, dél-budai végállomásától a pesti szakasz helyett a Döbrentei térig visz utasokat. A kimaradó kiskörúti megállóhelyek leggyorsabban a Szent Gellért térről az M4-es metróval, illetve arról átszállva a többi metróvonal igénybevételével érhetők el.

70-es és 78-as trolibusz

Várhatóan 18:20 és 19:10 között a 70-es és a 78-as trolibusz rövidített útvonalon, az Erzsébet királyné útja, aluljáró, illetve a Keleti pályaudvar M (Garay utca) végállomástól a Podmaniczky utca megállóhelyig visz utasokat, ezért nem érinti a Kossuth Lajos tér M és az Andrássy út (Opera M) közötti megállókat. A Podmaniczky utca–Teréz körút–Oktogon–Andrássy út–Nagymező utca módosított útvonal-szakaszon a 70-es és a 78-as trolira az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út M: a 9-es busz, valamint a 72-es és a 73-as trolibusz megállóhelye,
  • Aradi utca (Oktogon M): a 923-as busz megállóhelye,
  • Oktogon M: a 105-ös busz megállóhelye.

72-es és 73-as trolibusz

Várhatóan 18:20 és 19:10 között a 72-es és a 73-as trolibusz Zugló vasútállomás, illetve a Keleti pályaudvar M felől módosított útvonalon a Nyugati pályaudvar M megállóhelyig közlekedik. A Nyugati pályaudvarnál a 72-es és a 73-as trolira a buszvégállomáson lehet felszállni.

83-as trolibusz

Várhatóan 17:45 és 18:15 között a 83-as trolibusz a Mária utca–Üllői út–Szabó Ervin tér–Baross utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Ráday utca, a Közraktár utca, a Fővám tér M és a Kálvin tér M megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 83-as trolira az Üllői úton a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt lehet felszállni.

105-ös autóbusz

Várhatóan 18:00 és 19:00 között a 105-ös busz a Lánchíd helyett a Margit hídon át közlekedik:

  • a Gyöngyösi utca felé a Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Margit híd–Szent István körút–Nyugati tér–Teréz körút–Andrássy út módosított útvonalon, ezért nem érinti a Széchenyi István tér és az Oktogon M közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Halász utca: a 990-es autóbusz megállóhelye,

o   Batthyány tér M+H: villamospótló megállóhely a Bem rakparton, a buszvégállomás előtt,

o   Kacsa utca: a 109-es autóbusz megállóhelye,

o   Bem József tér: a 109-es autóbusz megállóhelye,

o   Margit híd, budai hídfő H: a híd elején,

o   Jászai Mari tér: a 9-es, a 91-es és a 191-es busz megállóhelye,

o   Nyugati pályaudvar M: a 9-es autóbusz megállóhelye,

o   Aradi utca (Oktogon M): a 923-as autóbusz megállóhelye.

  • az Apor Vilmos tér felé az Oktogon–Teréz körút–Nyugati tér–Szent István körút–Margit híd–Germanus Gyula park–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér módosított útvonalon, ezért nem érinti az Oktogon M és a Széchenyi István tér közötti megállókat. A terelt vonalszakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

o   Oktogon M: a 923-as autóbusz megállóhelye,

o   Nyugati pályaudvar M: a 9-es autóbusz megállóhelye,

o   Jászai Mari tér: a 9-es autóbusz megállóhelye,

o   Margit híd, budai hídfő H: a 109-es autóbusz megállóhelye,

o   Bem József tér: a 109-es autóbusz megállóhelye,

o   Batthyány tér M+H: a 990-es autóbusz megállóhelye,

o   Halász utca: a 990-es autóbusz megállóhelye.

133E autóbusz

Várhatóan 17:30 és 18:15 között a 133E busz Újpalota felé a Karinthy Frigyes út–Móricz Zsigmond körtér–Bartók Béla út–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart módosított útvonalon halad, ezért a Szent Gellért téren a dél-budai villamosok megállóhelyén lehet felszállni rá. A Nagytétény felé közlekedő buszok útvonala nem változik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül.

A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.

A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk.

Kategória: Forgalmi változások, Forgalmi változások: Tömegközlekedés | A közvetlen link.
Email This PostAdd to favourites Nyomtatás

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.